Δεν θεωρείται, δα, και… ξένη για την ΑΕΚ η Ριζούπολη. Σε επίπεδο περιοχής; Δίπλα στη Νέα Φιλαδέλφεια, την πιο… κίτρινη περιοχή της Αττικής.

Σε επίπεδο σχέσεων; Εδώ και καιρό είναι κοντά οι διοικήσεις των δύο ομάδων. Όχι τυχαία, η ΑΕΚ πήγε εκεί για να δώσει το ματς που ήθελε με τη Λάρισα, όταν γίνονταν οι εργασίες για τον χλοοτάπητα του Ολυμπιακού Σταδίου.

Απ’ όπου κι αν το δει κανείς, δεν το λες και… εχθρικό ένα παιχνίδι μεταξύ της ΑΕΚ και του Απόλλωνα. Ανεξαρτήτως έδρας. Με γηπεδούχους ή με τυπικά γηπεδούχους. Ας μην ξεχνάμε: εκεί έκανε τη φιέστα για την κατάκτηση του τελευταίου της πρωταθλήματος η Ένωση.

Σε μια ατμόσφαιρα, τότε, εντελώς διαφορετική απ’ αυτή που ζούμε σήμερα. Όταν ο κόσμος επιτρεπόταν να πάει στο γήπεδο και η Ριζούπολη ήταν κιτρινόμαυρη παντού. Και τώρα, όμως, που δεν επιτρέπεται κόσμος; Τώρα που ο κορωνοϊός έχει στερήσει την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες; Πάλι η Ριζούπολη σε ματς της ΑΕΚ είχε περισσότερους απ’ ότι βλέπουμε στα υπόλοιπα γήπεδα.

Όποιος έβλεπε το ματς διαπίστωνε χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο και δίχως να αρχίσει να μετράει, πως ο κόσμος στη Ριζούπολη ήταν περισσότερος από το επιτρεπτό. Το υγειονομικό πρωτόκολλο της Superleague είναι ιδιαιτέρως αυστηρό όσον αφορά εκείνους που επιτρέπεται να βρίσκονται σε αγωνιστικό χώρο και κερκίδες.

Αλλά όπως μπορεί να διαπιστώσετε από τη φωτογραφία που έχει τραβηχτεί απέναντι από τα επίσημα της Ριζούπολης, στο αθηναϊκό γήπεδο μάλλον κάποιοι σφύριζαν… αδιάφορα.

Αλήθεια πως βρέθηκαν τόσοι άνθρωποι στις εξέδρες; Τι δουλειά είχαν όλοι αυτοί; Ποιοι ήταν οι αξιωματούχοι που επιτρέπεται να υπάρχουν στην κερκίδα και ποιοι οι… υπεράριθμοι; Είναι τυχαίο ότι όλα αυτά έγιναν στη διπλανή γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας; Ποιος θα λογοδοτήσει που σε καιρούς covid εμφανίζονται ξαφνικά τόσοι άνθρωποι σε ένα γήπεδο; Και ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι;

Ρητορικές οι ερωτήσεις… Η εικόνα μιλάει από μόνη της: