Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ αποτελεί έναν από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες του NBA και έχει αφήσει το στίγμα του στο παγκόσμιο μπάσκετ.

Ο ίδιος μίλησε σε μεγάλη ιστοσελίδα των ΗΠΑ και αποκάλυψε μια περιπέτεια υγείας που είχε, αλλά και τις διακρίσεις που γίνονται στο σύστημα υγείας.

Συγκεκριμένα, ο Τζαμπάρ είχε διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη, ωστόσο πήρε την απαραίτητη ιατρική βοήθεια λόγω της οικονομικής άνεσης που είχε.

Βέβαια, στάθηκε στην αντιμετώπιση που έχουν οι Αφροαμερικανοί από το σύστημα υγείας.

Αναλυτικά είπε: «Ήμουν τυχερός γιατί είμαι γνωστός και έχω οικονομική ευχέρεια λόγω της οποίας έλαβα και άριστη ιατρική περίθαλψη. Κανείς δε θέλει ένας θρύλος του ΝΒΑ να πεθάνει υπό την… προστασία του. Φανταστείτε τις κριτικές που θα είχαν γίνει.

Αν και είμαι ευγνώμων για τα πλεονεκτήματα που έχω, δηλώνω φοβισμένος και ενοχλημένος γιατί πολλοί από τη «μαύρη κοινότητα» δεν έχουν τις ίδιες επιλογές και θεωρώ ότι είναι και ευθύνη μου να βοηθήσω να λυθούν τα προβλήματα αυτά με αυτούς που παλεύουν με προβλήματα υγείας. Διότι οι ζωές των μαύρων είναι σε κίνδυνο. Σοβαρό κίνδυνο».