Την άρνησή του να εφαρμόσει τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού, που εξήγγειλε η κυπριακή κυβέρνηση, εξέφρασε ο μητροπολίτης Μόρφου, Νεόφυτος.

Μάλιστα μέσω παρέμβασής του, ανακοίνωσε πως οι ναοί στα όρια της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου, θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους και αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη.

Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης, αναφέρει μεταξύ άλλων πως, «στα όρια της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου, πληροφορώ ως τόπον αρμόδιος Μητροπολίτης, ότι οι ιεροί ναοί μας θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους και δεν θα κλείσουν καθ΄οιονδήποτε τρόπο. Δηλαδή, τόσον οι ιερές Ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες, όσο και τα ιερά Μυστήρια θα τελούνται κανονικά. Ούτε κορδέλες θα τοποθετηθούν στους σκάμνους, ούτε οποιοσδήποτε ιερέας ή επίτροπος θα έχει το δικαίωμα να καθορίζει τον αριθμό των εισερχόμενων στον ναό πιστών, ούτε και να τους απαγορεύσει την είσοδο εν ώρα Ακολουθίας».

Παράλληλα αναφέρει, πως, «εάν η απρόσκοπτη λειτουργία των ναών μας θεωρηθεί ότι αντίκειται στα σχετικά κυβερνητικά διατάγματα, την ευθύνη δεν θα έχουν, ούτε οι ιερείς, ούτε οι διακόνοι, ούτε οι εκκλησιαστικοί επίτροποι, αλλά την αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου, ενώπιον του Θεού και ενώπιον του νόμου, εγώ προσωπικά, ο Μητροπολίτης σας. Και είμαι έτοιμος, χάριν την απρόσκοπτης λειτουργίας των ιερών μας ναών και της τέλεσης των Ακολουθιών και Μυστηρίων μας, να παραστώ στα δικαστήρια του κόσμου τούτου».

Υπενθυμίζεται ότι μόλις προ εβδομάδας, ο Μητροπολίτης είχε απασχολήσει ξανά, με το δημόσιο κάλεσμά του στους πιστούς να προσέλθουν σε αγρυπνία, παρά τα περιοριστικά μέτρα που ήταν, είναι και θα είναι σε ισχύ, όπως αναφέρει το sigmalive. Τον περασμένο μήνα δε, ο Μητροπολίτης είχε εκφράσει δημόσια άποψη για τα εμβόλια και υπέβαλε πρόταση για σύσταση ομάδας ανεξάρτητης από την Εκκλησία, η οποία θα ελέγχει τα εμβόλια.