Κεραυνοί «φώτισαν» τον αττικό ουρανό σήμερα το πρωί ενώ πολλή ήταν και η ποσότητα της βροχής που έπεσε.

Η δυνατή νεροποντή που έπληξε την Αττική προκάλεσε προβλήματα στο Λεκανοπέδιο με την Αθήνα και τα προάστια να πλήττονται σφόδρα.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για απάντληση υδάτων, ενώ και στους δρόμους είχε δημιουργηθεί κομφούζιο.

Λήψη από Χαλάνδρι προς Νότια Προάστια λίγο πριν τις 8 σήμερα το πρωί ⛈⚡️

Δημοσιεύτηκε από Weatherathens στις Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020

Εντωμεταξύ, ένα σπάνιο φαινόμενο αντίκρυσαν οι Αθηναίοι σήμερα, όταν ο ουρανός, λίγο πριν τις 7 το πρωί , πήρε ένα βαθύ κόκκινο χρώμα ενώ ακολούθησε ισχυρή καταιγίδα, με μεγάλη ποσότητα βροχής, όπως είχε προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πού θα βρέχει σήμερα σε όλη τη χώρα

Βροχές αναμένονται στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, οι οποίες από το μεσημέρι θα επεκταθούν στο Αιγαίο και στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά έως το πρωί στα ηπειρωτικά, στη συνέχεια στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στo Βόρειο Αιγαίο και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και από το απόγευμα στη Θράκη και στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, βροχές αναμένονται στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά που από το μεσημέρι θα επεκταθούν και στο Αιγαίο και στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης θα είναι αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στη Κρήτη. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα ορεινά.

Ισχυρές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κατά τόπους και στην Αττική, κατά το διάστημα από το πρωί έως νωρίς το απόγευμα. Στο Χάρτη 2 παρουσιάζεται χαρακτηριστικά η κατανομή της βροχής που αναμένεται κατά το τρίωρο 11:00 – 14:00 της Πέμπτης 10/12.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo.gr, στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 14, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 18, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 14 έως 19 και στην Κρήτη από 9 έως 20. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις από 6 έως 8 μποφόρ, όμως σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.