Ένα βήμα πριν την πλήρη κατάρρευση βρίσκεται ο κόσμος του λιανεμπορίου στην Πάτρας, με τους ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστημάτων να πιέζουν προκειμένου έστω και την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση να ανακοινώσει την άρση της απόφασης με την οποία αυτά παραμένουν κλειστά, στο πλαίσιο των μέτρων για τον Covid – 19.

Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ανοίξουν οι επιχειρήσεις τους, προχωρούν σήμερα στις 10.00 το πρωί στην «παράδοση» των κλειδιών από τα μαγαζιά τους πραγματοποιώντας κινητοποίηση στην πλατεία Γεωργίου.

Στόχος να σωθεί έστω και την τελευταία στιγμή, ότι είναι δυνατόν να σωθεί, από τα έσοδα των εορτών, τα οποία για πολλές από τις επιχειρήσεις υπό κανονικές συνθήκες ισοδυναμούν με το 60% του ετήσιου τζίρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr η σημερινή κινητοποίηση είναι μόνο η αρχή, καθώς εάν εμείνει η κυβέρνηση στην απόφαση για κλειστό λιανεμπόριο, τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται η λήψη απόφασης για ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις από τους εμπόρους σε επίπεδο περιφερειών Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίνω Νήσων.