Την Πέμπτη ο Καντουρί κόστισε μία πρόκριση στον ΠΑΟΚ με το πέναλτι που υπέπεσε στην Κύπρο απέναντι στην Ομόνοια. Σήμερα στην Τούμπα παραλίγο να προκαλέσει απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα, με την αποβολή που δέχτηκε στο 33′ μετά από χτύπημα εκτός φάσης στον Καντουρί.

Όμως, ο Χρήστος Τζόλης ήταν εκεί για να καλύψει τον συμπαίκτη του και το αριθμητικό μειονέκτημα τον ΠΑΟΚ, πρωταγωνιστώντας στη νίκη με 2-0. Ο μικρός του Δικεφάλου του Βορά κάνει τη διαφορά από τώρα, πετυχαίνοντας ένα εκπληκτικό γκολ και κερδίζοντας το πέναλτι για το δεύτερο. Με μία εμφάνιση που απέδειξε τη… στόφα που τον διακρίνει και με την οποία μπορεί να πραγματοποιήσει μεγάλη καριέρα.

Από την άλλη, ο Αστέρας αμύνθηκε σωστά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μπερδεύτηκε μετά την αποβολή του Καντουρί. Με προϋποθέσεις να διεκδικήσει τη νίκη, μπλόκαρε μπροστά στον ρόλο που έπρεπε να αναλάβει και δεν αντέδρασε ποτέ μετά το 1-0. Ούτε και βγήκε από τα αποδυτήρια με σκοπό να αξιοποιήσει το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Το σημαντικό για τον ΠΑΟΚ είναι πως πήρε ένα αποτέλεσμα που είχε μεγάλη ανάγκη και το οποίο του προσφέρει ησυχία μέχρι το ντέρμπι με τον Άρη την επόμενη αγωνιστική. Διότι εάν έχανε βαθμούς μετά τον αποκλεισμό από το Europa League. σίγουρα θα διαμορφωνόταν ένα πιο άσχημο κλίμα.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ άρχισε με το ματς ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ, όμως την πρώτη ευκαιρία την είχε από στατιστική φάση. Στο 10′ ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια θέση και ο Ίνγκασον πρόλαβε την έξοδο του Παπαδόπουλου, αλλά αστόχησε. Στο 16′ ο Σβαμπ στην περιοχή πλάσαρε, αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε.

Ωστόσο, οι συνθήκες της αναμέτρησης διαφοροποιήθηκαν στο 33′. Ο Τζόλης έκανε πάσα στο σημείο του πέναλτι στον Καντουρί, ο Μπόρχα πρόλαβε τη μπάλα και έδιωξε, ο Καντουρί όμως έπεσε στο έδαφος και ζήτησε πέναλτι. Ο Σουάρεθ του ζήτησε να σηκωθεί και ο Καντουρί τον χτύπησε με κουτουλιά…

Ο διαιτητής Φωτιάς αρχικά έδειξε κίτρινη, αλλά σε συνεννόηση με το VAR, είδε τη φάση και άλλαξε απόφαση. Ο Φωτιάς έδειξε απ’ ευθείας κόκκινη στον Καντουρί και τον απέβαλλε, ενώ έδειξε κίτρινη στον Σουάρεθ…

Παρότι είχε αριθμητικό μειονέκτημα, ο Αστέρας έπαιξε φοβικά στο δεύτερο ημίχρονο… Ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 1-0 στο 57′, όταν ο Ζίβκοβιτς έκανε σέντρα και η μπάλα από τον αέρα κατέληξε στο δοκάρι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 63′ ο Σίτο βρήκε τον Κρέσπι στο πέναλτι και αυτός πλάσαρε ελάχιστα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, στην αντεπίθεση ο Τζόλης κινήθηκε από αριστερά και με εκπληκτικό σουτ πριν το ημικύκλιο άνοιξε το σκορ.

Στο 70′ ο ίδιος παίκτης μπήκε στην περιοχή, ο Πασαλίδης τον μάρκαρε, ο νεαρός εξτρέμ βρέθηκε στο έδαφος και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι, σφυρίζοντας αμέσως και χωρίς να διστάσει, με μεγάλη ευκολία. Το οποίο πέναλτι ο Ζίκοβιτς μετέτρεψε σε γκολ εκτελώντας εύστοχα.

Το προβάδισμα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, αφού ο Αστέρας έδειξε ανεπαρκής έστω να μειώσει το σκορ. Χάρη στον Τζόλη, ο ΠΑΟΚ απέφυγε τον κάζο, καλύφθηκε η ανοησία του Καντουρί και ο Γκαρσία ανέτρεψε σε ένα βαθμό το αρνητικό κλίμα από την Ομόνοια.

Το «δεκάρι»: Ο Χρήστος Τζόλης, χωρίς αμφιβολία. Πέτυχε ανέλπιστα το 1-0 για τον ΠΑΟΚ με γκολάρα και κέρδισε το πέναλτι για το 2-0.

Που κρίθηκε: Στο δίλεπτο 63′-64′. Ο Κρέσπι έχασε το άχαστο για το 0-1 και στην κόντρα σκόραρε ο Τζόλης.

Γιατί κόουτς; Ο Μίλαν Ράσταβατς δεν κατάφερε να διαχειριστεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και μάλλον ο Αστέρας μπλόκαρε από την αποβολή, παρά ωφελήθηκε.

Στον πάγκο: Έπρεπε να μείνει ο Πασαλίδης, αφού με την είσοδο του υπέλεσε στο πέναλτι και άφησε τον ΠΑΟΚ να καθαρίσει το ματς.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Ροντρίγκο (20′ Ουάγκε), Ντόουγκλας, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Τζόλης (88′ Κρέσπο), Α. Ζίβκοβιτς (77′ Μούργκ), Σbιντέρσκι (68′ Τσιγγάρας)

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Ρουμπέν Γκαρθία, Σουάρεθ (60′ Πασαλίδης), Καστάνιο, Άλβαρεζ (60′ Tασουλής), Βαλιέντε (60′ Ιγκλέσιας), Μπόρχα Φερνάντεθ (78′ Τζίμας), Σίτο (78′ Γκόμες), Τιλίκα, Ριέρα, Ρεγκίς