Στα 387 ανέρχονται σε πανελλαδικό επίπεδο τα κρούσματα κοροναϊού στην ΕΛΑΣ, εκ των οποίων τα 50 είναι στη ΓΑΔΑ, σύμφωνα με τα όσα είπε στη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διέψευσε τα περί ανεξέλεγκτης διασποράς του κοροναϊού στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης.

«Αυτή τη στιγμή τα κρούσματα στη ΓΑΔΑ με 50.000 υπαλλήλους είναι 50, ενώ 387 είναι πανελλαδικά σε σύνολο 55.000 αστυνομικών υπαλλήλων. Πλήρως και με ευλάβεια εφαρμόζονται όλα τα μέτρα» υποστήριξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για το νέο σωφρονιστικό νομοσχέδιο στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι οι φυλακές Κορυδαλλού είχαν μετατραπεί επι ΣΥΡΙΖΑ σε κέντρο ανομίας ενώ παράλληλα προανήγγειλε την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του νέου σωφρονιστικού καταστήματος στον Ασπρόπυργο στα τέλη του 2021.

«Πριν από δύο χρόνια είχαμε κάθε εβδομάδα δολοφονίες στον Κορυδαλλό. Ο Κορυδαλλός δεν ήταν φυλακή. Δεν έκλεινε τις ώρες που έπρεπε. Είναι αυτό ασφάλεια; Αναρωτιέμαι τι έγινε εκείνη την εποχή και τι πολιτικές ασκήθηκαν προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτού του είδους οι δράσεις» επεσήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ περί ιδεοληπτικού νομοσχεδίου είπε πως αντιπαρέρχεται τους χαρακτηρισμούς από ένα κόμμα το οποίο με τον νόμο Παρασκευόπουλου απελευθέρωσε 4.000 ανθρώπους σε λίγες εβδομάδες προκαλώντας μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας.

Αναφορικά με τις αγροτικές φυλακές υπογράμμισε πως την περίοδο 2015-2019 από τις 200 αποδράσεις, οι 24 είχαν γίνει μόνο από το κατάστημα αγροτικών φυλακών στην Τίρυνθα.

«Το ζήτημα των αποδράσεων και ειδικά από αγροτικές φυλακές είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Εκεί θα πρέπει να αποφασίσουμε ποιοι θα υπηρετούν εκεί, ώστε όλο το σωφρονιστικό σύστημα στις συγκεκριμένες φυλακές να λειτουργεί με ασφάλεια. Είμαστε εδώ να τα συζητήσουμε όλα. Δεν δέχομαι τον χαρακτηρισμό περί ιδεοληπτικών σκοπιμοτήτων» ανέφερε.

Σε ότι αφορά τον εκσυγχρονισμό των υποδομών δήλωσε ότι «οι υποδομές πράγματι πάσχουν. Από την ημέρα που ήρθαμε στην εξουσία κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Βάλαμε σε λειτουργία μέρος των φυλακών Νιγρίτας που είχαν κλείσει. Τρέχουμε με τη Δράμα. Ο κ. Οικονόμου ήταν στον Ασπρόπυργο όπου θα κτιστούν οι νέες φυλακές. Άρχισε η ισοπέδωση του οικοπέδου. Πιστεύω πολύ σύντομα, το αργότερο μέχρι τέλος του άλλου χρόνου θα αρχίσει η ανέγερση των φυλακών Ασπροπύργου».

Παράλληλα, απαντώντας στην βουλευτή της ΝΔ Μαριέττας Γιαννάκου που έθεσε ζήτημα συνεκτίμησης του αδικήματος με την παροχή αδειών σε κρατούμενους ιδίως όταν πρόκειται για εμπόρους ναρκωτικών, είπε ότι «άκουσα με προσοχή την κ. Γιαννάκου στο ζήτημα των μεγαλεμπόρων ναρκωτικών. Τα κρατάω για να το συζητήσουμε».