Λύθηκε το μυστήριο γύρω από την «εξαφάνιση» του μεταλλικού μονόλιθου που εντοπίστηκε πριν λίγες ημέρες στην έρημο της Γιούτα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τον μονόλιθο ύψους πάνω από 3 μέτρα κατέστρεψαν τέσσερις άνδρες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, τέσσερις άνδρες αποφάσισαν να σπρώξουν την μεταλλική κατασκευή στο έδαφος ώστε να σπάσει και στη συνέχεια να τη μετακινήσουν.

Ο Ross Bernards ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό καθώς είχε βρεθεί στο σημείο για να φωτογραφίσει τον μυστηριώδη μεταλλικό μονόλιθο. Μάλιστα, ο 34χρνος φωτογράφος – όπως αναφέρει το δημοσίευμα άκουσε έναν να λέει χαρακτηριστικά «Μην αφήσετε ίχνος του μονόλιθου. Αυτό συμβαίνει όταν αφήνεις σκουπίδια στην έρημο».

Φίλος του φωτογράφου που είχε πάει μαζί του στην Γιούτα, τράβηξε φωτογραφίες από τη μετακίνηση του μεταλλικού αντικειμένου και τις δημοσιοποίησε στα social media.

O μεταλλικός μονόλιθος βρέθηκε στις 18 Νοεμβρίου από τις υπηρεσίες πυροπροστασίας που επόπτευαν την περιοχή από ελικόπτερο.

Από την στιγμή που δημοσιοποιήθηκαν φωτογραφίες του «μονόλιθου» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ΜΜΕ, ακολούθησε «πυρετός» σεναρίων επιστημονικής φαντασίας. Κάποιοι έκαναν λόγο για «διαστημική πύλη» ενώ άλλοι απλώς είκαζαν ότι πρόκειται για κάτι «που άφησε πίσω του κινηματογραφική συνεργείο».

«Είναι ό,τι πιο παράξενο έχω δει τόσα χρόνια που πετάω» είχε δηλώσει, μάλιστα, ο πιλότος Μπρετ Χάτκινγκς μιλώντας στο KSL.

Όμως, Υπηρεσία Διαχείρισης Εδαφών της Γιούτα ανακοίνωσε πως το αντικείμενο έχει εξαφανιστεί. Χαρακτηριστικά με ανάρτηση στο facebook η Υπηρεσία αναφέρει: «Έχουμε δεχθεί αξιόπιστες αναφορές ότι η παρανόμως τοποθετημένη δομή, η οποία είναι γνωστή ως “μονόλιθος” απομακρύνθηκε από τα δημόσια εδάφη [που εποπτεύει η Υπηρεσία Διαχείρισης Εδαφών- BLM] από αγνώστους».

«Η BLM δεν είναι αυτή που απομάκρυνε τη δομή, η οποία θεωρείται ατομική ιδιοκτησία» αναφέρεται στην ανάρτηση ενώ διευκρινίζεται πως αρμόδιο για την όποια έρευνα επί του θέματος είναι το γραφείο του τοπικού σερίφη.