Φρούριο, θυμίζει η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, στην Πάτρα, καθώς η ΕΛ.ΑΣ, βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό,  του πολιούχου της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Η Ελληνική Αστυνομία από εχθές βρίσκεται έξω από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα και ενημερώνει τους πιστούς για τα αυστηρά μέτρα που ισχύουν λόγω της πανδημίας του κοροναϊού. Την ίδια ώρα, κορδέλες και ειδικές σημάνσεις έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά του ιερού ναού για την αποτροπή συγχρωτισμού.

Ο εορτασμός είναι φέτος διαφορετικός λόγω της πανδημίας. Οι λειτουργίες γίνονται χωρίς την παρουσία πιστών, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, κυρίως τις ώρες που οι πύλες του Ιερού Ναού είναι ανοιχτές για να μπορέσουν οι πιστοί να ανάψουν ένα κερί και να προσκυνήσουν.

Στις 6 το απόγευμα της Κυριακης ξεκίνησε κεκλεισμένων των θυρών ο Μέγας Εσπερινός ενώ κεκλεισμένων των θυρών τελείται και η Αγρυπνία και  η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία σήμερα το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι οι τοπικές αρχές και ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος κάλεσαν τους πιστούς να γιορτάσουν από το σπίτι. «Είναι μια δοκιμασία την οποία πρέπει να επιμείνουμε διότι έτσι οικονόμησε ο Θεός με ταπείνωση και με ενότητα μεταξύ μας. Θα είναι ένας ξεχωριστός εορτασμός, πρωτόγνωρος. Πάντως να γνωρίζετε ότι θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα τα οποία προβλέπονται για την περίοδο αυτή. Δεν έχουμε καμία διάθεση να φέρουμε κανέναν σε δυσκολία», σημείωσε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος στην ΕΡΤ.