Κραυγή αγωνίας για τις αντοχές του νοσοκομείου του Βόλου εξέπεμψε ο νευροχειρουργός και μέλος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας, Νίκος Χαυτούρας.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο γιατρός τόνισε πως η περιοχή του Βόλου βρίσκεται στο «κόκκινο επιδημιολογικά», κάνοντας λόγο για μεγάλη διασπορά του ιού στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

«Πολλοί οι λόγοι της διασποράς. Πριν το lockdown έρχονταν στον Βόλο πολλοί Λαρισαίοι. Ερχόταν πολύς κόσμος γενικά. Ταυτόχρονα, λόγω της μεγάλης υποστελέχωσης του νοσοκομείου αλλά και του φόβου που επικρατεί στον κόσμο, πολλοί ασθενείς έρχονται στο νοσοκομείο όταν είναι ήδη σε άσχημη κατάσταση. Καθυστερούν και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διασπείρουν τον ιό στο περιβάλλον τους» σημείωσε.

Τόνισε, μάλιστα, πως ένα Σαββατοκύριακο που η Λάρισα ήταν σε καραντίνα και ο Βόλος ανοιχτός, προ του ολικού lockdown, 15.000 Λαρισαίοι επισκέφθηκαν την πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

«Φτάσαμε ταβάνι…»

«Τα πράγματα έχουν στενέψει» τόνισε ο γιατρός σε ότι αφορά τις αντοχές του νοσοκομείου του Βόλου.

«Οι κλινικές μετατρέπονται σε Covid. Είναι περιορισμένα τα περιθώρια σε χώρο. Οι στρατιωτικές σκηνές που στήθηκαν έξω από το νοσοκομείο είναι ιατρεία για περιστατικά Covid» πρόσθεσε.

«Δεν έχει δυνατότητες το νοσοκομείο. Φτάσαμε ταβάνι. Δεν έχουμε προσωπικό. Έχουμε φτάσει στα όριά μας. Όλοι να βοηθήσουμε και να επιστρατευτούμε. Να στηρίξουμε το ΕΣΥ. Είναι μονόδρομος. Να καταλάβει η πολιτεία και να στηρίξει το νοσοκομείο» υπογράμμισε με νόημα.