Ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε σήμερα στη χώρα μας με τους διασωληνωμένους που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ- Covid-19 να εκτοξεύονται στους 562 (από τους 549 που ανακοινώθηκαν χτες).

Δυστυχώς όμως αυτός δεν είναι ο μόνος δείκτης ο οποίος παραμένει υψηλός, καθώς σήμερα όχι μόνο έχασαν τη μάχη με τον φονικό ιό ακόμη 101 άνθρωποι, αλλά και τα κρούσματα παρουσίασαν ξανά αύξηση καθώς ενώ χτες ήταν 1.388, σήμερα έγιναν 2.135 διαγνώσεις.

Την ίδια ώρα οι ειδικοί αναφέρουν πως το προσεχές διάστημα αναμένεται η σταθεροποίηση των ημερήσιων θετικών διαγνώσεων, καθώς θα ακολουθήσει η κάμψη τους,  λόγω του lockdown.

Ασφυκτιούν οι ΜΕΘ.

Ρεκόρ διασωληνωμένων – Αύξηση ξανά θανάτων και κρουσμάτων

Ωστόσο δεν αναμένεται να γίνει το ίδιο και με τους διασωληνωμένους, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς οι εισαγωγές στις ΜΕΘ θα συνεχίσουν να αυξάνονται και αυτή την εβδομάδα τουλάχιστον.

Η πίεση στο σύστημα Υγείας έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο με αποτέλεσμα ο αριθμός των διασωληνωμένων σε συνδυασμό με την ετοιμότητατου ΕΣΥ να κρίνει την αντοχή του συστήματος.

Την ίδια ώρα οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Στην Αττική το 81% των κλινών ΜΕΘ έχει καταληφθεί ενώ στη βόρεια Ελλάδα, το ποσοστό αυτό αγγίζει το 99%.

Επιστρατεύουν στρατιωτικά νοσοκομεία

Ενδεικτικό της οριακής κατάστασης στα νοσοκομεία αποτελεί το γεγονός πως οι αρχές προχωρούν στη δημιουργία κινητής υγειονομικής μονάδας εκτάκτων αναγκών στον προαύλιο χώρο του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, όπου, επίσης, επιτάχθηκαν κλινικές του ιδιωτικού τομέα.

Χτες για ακόμη μία φορά σκηνικό μάχης «στήθηκε» στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπου κάθε εφημερία ξεκινάει με γεμάτες τις εντατικές και με δεκάδες εισαγωγές, προκαλώντας ασφυξία στο σύστημα υγείας της πόλης.

Η εφημερία στο Παπαγεωργίου έκλεισε με 44 εισαγωγές και γεμάτα και τα 44 κρεβάτια στη ΜΕΘ, ενώ 60 περιστατικά ελέγχονται ως ύποπτα.

Το ζητούμενο για να πάρουν ανάσα τα νοσοκομεία

Τα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα στενάζουν καθώς 860 ασθενείς νοσηλεύονται σε ειδικές μονάδες και πάνω από 3,5 χιλιάδες σε απλές κλίνες.

Στην Αττική 167 βρίσκονται υπό μηχανική υποστήριξη και 687 σε κλινικές.

Στη  Θεσσαλονίκη οι νοσηλευόμενοι ξεπερνούν τις 2000 ενώ οι διασωληνωμένοι μέχρι χτες είχαν φτάσει τους 286.

Πλέον το ζητούμενο για τους ειδικούς είναι η μείωση των εισαγωγών προκειμένου να πάρουν ανάσα ζωής τα νοσοκομεία.