Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κοροναϊού μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, με την κυβέρνηση να προβαίνει στη λήψη μέτρων για τον περιορισμό διασποράς της νόσου.

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ άσχημη, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να επιβεβαιώνει πως «όλη η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο κόκκινο», λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που έκανε λόγο για 905 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη συμπρωτεύουσα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, τις τελευταίες ώρες υπάρχουν συνεχείς συσκέψεις κυβερνητικού κλιμακίου και λοιμωξιολόγων προκειμένου να φρενάρουν το κύμα του κοροναϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η κυβέρνηση οδηγείται στη λήψη νέων έκτακτων μέτρων, ένα από τα οποία είναι το κλείσιμο όλων των χερσαίων συνόρων στη Βόρεια Ελλάδα.

Ενδεχομένως, μάλιστα, τις επόμενες ώρες να ανακοινωθούν κι άλλοι πιο αυστηροί περιορισμοί, κυρίως σε ό,τι αφορά στην κινητικότητα των πολιτών, με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται οριακή.

Ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το πρωί της Τετάρτης, οι ΜΕΘ-COVID που εξυπηρετούν τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης (συμπεριλαμβάνονται τα Νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κατερίνης και Καβάλας) είναι σήμερα 211.

Από αυτές, 199 είναι κατειλημμένες και 12 κενές (ποσοστό 6%).