Ο Λάζλο Μπόλονι δουλεύει εδώ και δέκα μέρες πάνω στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το ματς με τον Ατρόμητο και έπειτα, ο Ρουμάνος σκέφτεται μόνο το παιχνίδι απέναντι στους ερυθρόλευκους, ένα ματς που λόγω της διακοπής για τα ματς των Εθνικών, είχε χρόνο να το δουλέψει σε τακτικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Ο Ρουμάνος προπονητής έχει ακόμα κάποια ερωτηματικά όσον αφορά τα πρόσωπα της ενδεκάδας του Φαλήρου, ωστόσο πλέον, τέσσερις μέρες πριν τη σέντρα, έχει καταλήξει στους οχτώ σίγουρους που θα ξεκινήσουν στο Καραϊσκάκη. Και ανάλογα με το σχήμα, την τακτική, αλλά και την κατάσταση ορισμένων παικτών, θα δώσει απαντήσεις στα ερωτηματικά που απομένουν.

Συγκεκριμένα, οι Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης και Καρλίτος μοιάζουν δεδομένο πως θα είναι στην ενδεκάδα του ντέρμπι του Σαββάτου. Με τον Χουάνκαρ να επιστρέφει έπειτα από καιρό στην ενδεκάδα, αφού έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και τους Κουρμπέλη και Μαουρίσιο να θεωρούνται από τον Μπόλονι κομβικοί για την εξέλιξη του αγώνα, λόγω της θέσης στην οποία αγωνίζονται. Αλλωστε η μεσαία γραμμή είναι ένα από τα δυνατά όπλα του Ολυμπιακού και ο Μπόλονι περιμένει πολλά από τους δύο έμπειρους μέσους τους.

Όσον αφορά τα τρία ερωτηματικά, είναι στις θέσεις του στόπερ, του αριστερού χαφ/εξτρέμ και του παίκτη που θα αγωνιστεί πίσω από τον επιθετικό στο 4-2-3-1 που αναμένεται να παρατάξει ο Ρουμάνος προπονητής. Πούγγουρας και Βέλεθ διεκδικούν μια θέση δίπλα στον Σένκεφελντ, με τις πιθανότητες αυτή τη στιγμή να είναι απολύτως μοιρασμένες. Δεν αποκλείεται ο Μπόλονι να αποφασίσει την τελευταία στιγμή για τον… εκλεκτό.

Από ‘κει και πέρα, στα αριστερά υπάρχει το δίλημμα Αϊτόρ ή Σαβιέρ, με τον Ισπανό να δείχνει καλό πρόσωπο στις προπονήσεις και να έχει ένα μικρό προβάδισμα, ωστόσο εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως κανείς από τους δύο δεν προπονήθηκε χθες Δευτέρα. Ο Αϊτόρ έχει μια ίωση, ενώ ο Σαβιέρ αισθάνθηκε ενοχλήσεις από το Σάββατο, αλλά δεν εμπνέει ανησυχία. Σε περίπτωση, πάντως, που κανείς τους δεν είναι έτοιμος (πράγμα δύσκολο με τα σημερινά δεδομένα), ίσως δούμε τον Ζαγαρίτη σε θέση μπακ και μπροστά του τον Χουάνκαρ.

Οσον αφορά τη θέση πίσω από τον επιθετικό, το προβάδισμα το έχει ο Βιγιαφάνιες, όμως όσο περνάνε οι μέρες ο Μπόλονι επεξεργάζεται κι άλλο σχέδιο. Αυτό της ταυτόχρονης χρησιμοποίησης και πάλι του Μακέντα με τον Καρλίτος, με τον Ιταλό να παίζει λίγα μέτρα πιο πίσω, περισσότερο σαν δεκάρι δηλαδή, ώστε ο Παναθηναϊκός να βάλει περισσότερη πίεση στον Ολυμπιακό. Είναι κάτι που θα κριθεί τις επόμενες μέρες, ανάλογα και με την κατάσταση του Βιγιαφάνιες και πόσο θα μπορεί να αγωνιστεί ο Αργεντινός.