Η απερισκεψία ενός και μόνο ανθρώπου ήταν αρκετή για να κολλήσουν κοροναϊό τουλάχιστον δέκα άνθρωποι και να μπουν σε καραντίνα πολύ περισσότεροι στην Θεσσαλονίκη.

Όπως αποκαλύπτει στο MEGA, ο 30χρονος που βρέθηκε θετικός, μια νεαρή μουσικός, μετέδωσε τον ιό σε συγγενείς, φίλους και συναδέλφους, όταν έσπασε τον κατ’ οίκον περιορισμό.

«Η ξαδέλφη μου, πήγε να πάρει σημειώσεις από την 20χρονη που δεν είχε πει ότι είναι σε καραντίνα και ότι ήταν άρρωστη η μητέρα της. Είναι από αυτές που λένε ότι εντάξει μωρέ, μια ίωση είναι και τώρα είναι στο Ιπποκράτειο χωρίς υποκείμενα νοσήματα».

Όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με την 20 νόσησαν από τον ιό

Όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με την 20χρονη, που όχι μόνο αποδείχθηκε θετική, αλλά χρειάστηκε να εισαχθεί και στο νοσοκομείο, έσπευσαν να κάνουν το τεστ. Και όλοι βγήκαν θετικοί. Τα συμπτώματα στον 30χρονο άρχισαν δύο μέρες αφ’ ότου είχε διαγνωστεί. Κόπωση, βήχας, πολύ υψηλός πυρετός, αγευσία.

«Έχει πολύ μεγάλη διασπορά, οπότε φαντάσου το φορτίο που κουβάλαγε. Ο ένας κόλλησε τον άλλο, εγώ, η ξαδέλφη μου, η άλλη ξαδέλφη μου που μένει μαζί της, τα μέλη της μπάντας… καμιά 10αρια άτομα… και βάλε πόσα άλλα άτομα μπήκαν σε καραντίνα γιατί η ξαδέλφη μου βγήκε με τον δικό της, ο πατέρας του οποίου είναι διοικητής σε στρατόπεδο…»

Ο 30χρονος που ζει στην Αθήνα και σκόπευε να επιστρέψει εξαιτίας της καθολικής καραντίνας, πλέον, παραμένει στην Θεσσαλονίκη έως ότου γίνει καλά. Ωστόσο, όπως περιγράφει, ο κορωνοϊός είναι απρόβλεπτος.

«Είναι μια υγειονομική βόμβα εδώ πέρα. Ένας στους τρεις είναι θετικός. Την μία μέρα μπορεί να έχεις 39μιση και την άλλη 37… και μετά ξανά 39. Εντωμεταξύ η ξαδέλφη μου πρόσεχε. Επειδή είναι και ευπαθείς ομάδα και έχει έναν εξωτερικό θρόμβο στον πνεύμονα και δεν έβγαινε. Κι όταν έβγαινε φορούσε μάσκα και τέτοια…»

Σύμφωνα με τον ίδιο κι επειδή δεν υπάρχει κάποιος υγιής να τους φροντίσει, τρεις φορές την ημέρα ο ΕΟΔΥ τους πηγαίνει φαγητό, ενώ γίνονται πολύ συχνά αιφνιδιαστικοί έλεγχοι για να διαπιστωθεί ότι τηρούν την καραντίνα.