Ένταση στη Βουλή σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής τόνισε πως η φετινή επέτειος για την εξέγερση του Πολυτεχνείου θα εορταστεί με την κατάθεση στεφάνων από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στη συνέχεια κάλεσε το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης να δηλώσουν πως δεν θα συμμετέχουν σε πορείες και συγκεντρώσεις για την επέτειο και σε έντονο ύφος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμία κινητοποίηση.

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για όσους θέλουν να διεξαχθεί εν καιρώ πανδημίας η πορεία του Πολυτεχνείου λέγοντας πως «αυτή τη στιγμή οι πολίτες έχει ανάγκη από σύμπνοια και από ψύχραιμη κριτική αντιπάλων και όχι από ανοησίες, όπως ήταν το ζήτημα της τηλεκπαίδευσης και όσων εν μέσω πανδημίας μιλούν ακόμη για την πορεία του Πολυτεχνείου».

«Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμία τέτοια συμπεριφορά. Είμαι σίγουρος πως αυτό θα ήθελαν όσοι πρωταγωνίστησαν σε αυτή την εξέγερση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ωστόσο εκείνη την ώρα από τα έδρανα του ΚΚΕ σηκώθηκε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, φωνάζοντας «δεν ντρέπεστε», με τον πρωθυπουργό αν απαντάει «εσείς θα έπρεπε να ντρέπεστε».