Αλαλούμ επικρατεί με τα rapid και τα μοριακά τεστ στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Πολίτες που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κοροναϊό στο πρώτο τεστ και δεν ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματά τους, στο μοριακό, πιθανολογούν ότι είναι αρνητικοί, με αποτέλεσμα να «σπάνε» την καραντίνα προκειμένου να κάνουν ξανά το τεστ, ώστε να επιστρέψουν πίσω στις δουλειές τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Θεσσαλονικιού, ο οποίος σύμφωνα με το ThessToday.gr, εργαζόταν μέχρι πρότινος στον κλάδο της εστίασης. Ο ίδιος έκανε πριν από μερικές μέρες rapid τεστ το οποίο βγήκε θετικό, ακολούθησε το μοριακό για το οποίο δεν τον ενημέρωσαν και σήμερα το πρωί πήγε στην εφημερία του Ιπποκράτειου νοσοκομείου για να ξανακάνει κάνει rapid τεστ, στο οποίο εμφανίστηκε πάλι θετικός στον κοροναϊό.

Παρόμοια κατάσταση βιώνει και ένας ακόμη κάτοικος της Θεσσαλονίκης, ο οποίος στην ανάγκη για το μεροκάματο «έσπασε» την καραντίνα προκειμένου να ξανακάνει τεστ για να επιστρέψει στη δουλειά του. Όπως δήλωσε στην ίδια πηγή, βρέθηκε θετικός στον ιό μετά από rapid τεστ. Έκανε το μοριακό, δεν τον ενημέρωσαν για τα αποτελέσματα και σήμερα πήγε ξανά στο Ιπποκράτειο για να προχωρήσει σε νέο τεστ. Αν και ο ίδιος γνωρίζει ότι είναι ρίσκο να κυκλοφορεί έξω παρότι θετικός στον κοροναϊό, ανέφερε ότι πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από