Με τον Τζο Μπάιντεν να έχει «πάρει κεφάλι» σε Τζόρτζια και Πενσυλβάνια και να βρίσκεται μια ανάσα από τον Λευκό Οίκο, ήρθε και η πρώτη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει υπολογίσει την πιθανή απώλειά του στην Πενσυλβάνια -που θα βάλει «ταφόπλακα» στις όποιες ελπίδες επανεκλογής του- υιοθετώντας αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με την ακεραιότητα του αριθμού των ψήφων στη Φιλαδέλφεια.

«Η Φιλαδέλφεια έχει μια σάπια ιστορία σχετικά με την ακεραιότητα των εκλογών» δήλωσε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter, χωρίς για ακόμη μια φορά να παραθέτει κάποια απόδειξη.

Διευρύνει το προβάδισμα ο Μπάιντεν

Προηγουμένως, η Πενσυλβάνια δημοσίευσε τα αποτελέσματα περίπου 3.000 επιπλέον ψηφοδελτίων στην κομητεία Bucks και το προβάδισμα του Τζο Μπάιντεν αυξήθηκε κατά 6.737 ψήφους.

Το Associated Press δεν έχει ακόμη δηλώσει νικητή στην Πενσυλβάνια, αλλά οι ψήφοι που δεν έχουν καταμετρηθεί αναμένεται να είναι ευνοϊκές για τον Μπάιντεν.

«Οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει»

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι οι προεδρικές εκλογές «δεν έχουν τελειώσει».

«Αυτές οι εκλογές δεν τελείωσαν. Οι λανθασμένες προβλέψεις που ανακηρύσσουν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν βασίζονται σε αποτελέσματα τα οποία απέχουν πολύ από το να είναι τα τελικά σε τέσσερις Πολιτείες» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ματ Μόργκαν, ένα στέλεχος της εκστρατείας του Τραμπ.

Ψάχνουν ποιος θα πει στον Τραμπ ότι χάνει

Στο μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει στους στενούς του συνεργάτες ότι δεν έχει καμία πρόθεση να παραδεχθεί την ήττα του έναντι του Τζο Μπάινεν, ακόμα και εάν η απώλεια πολιτειών όπως η Τζόρτζια και η Πενσυλβάνια ουσιαστικά «κλείνει» το δρόμο για την επανεκλογή του, αποκαλύπτει το CNN.

Στελέχη του επιτελείου του, συμπεριλαμβανομένου και του προσωπάρχη Μαρκ Μέντοους, δεν έχουν επιχειρήσει να κάνουν τον Τραμπ να αποδεχθεί τις εξελίξεις, αντ’ αυτού υποστηρίζουν τον ισχυρισμό του ότι «του κλέβουν» τις εκλογές.

Σύμμαχοι του Τραμπ, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, έχουν αρχίσει να ανησυχούν ότι κάποιος θα πρέπει να πει στον αμερικανό πρόεδρο ότι ο χρόνος του στο Λευκό Οίκο ενδεχομένως να τελειώνει, όμως δεν έχουν αποφασίσει ακόμα σε ποιον θα «πέσει ο κλήρος».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι ο γαμπρός του προέδρου Τζάρεντ Κούσνερ και η κόρη του, Ιβάνκα Τραμπ.