Τη δική τους μάχη συνεχίζουν να δίνουν Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν, ενώ το θρίλερ για το νικητή των εκλογών παραμένει σε εξέλιξη.

Πιστός στη «γραμμή» αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων που τήρησε από την πρώτη στιγμή, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε εκ νέου να σταματήσει η καταμέτρηση σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σε δεύτερη ανάρτησή του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι «κάθε ψήφος που έφτασε μετά την ημέρα των εκλογών, δεν θα καταμετρηθεί».

Το «άδειασμα» πρώην συμβούλου του

Σύμφωνα με το CNN, δεν είναι ξεκάθαρο εάν η ανάρτηση Τραμπ αφορά σε μια συγκεκριμένη πολιτεία ή περισσότερες, καθώς η εκστρατεία του έχει αμφισβητήσει την καταμέτρηση σε πολιτείες όπου ο Τζο Μπάιντεν προηγείται. Αν η καταμέτρηση σταματούσε όπως είναι σήμερα, ο Μπάιντεν θα κέρδιζε στην Αριζόνα και τη Νεβάδα, συγκεντρώνοντας τις απαραίτητες εκλογικές έδρες που απαιτούνται για να κερδίσει την προεδρία.

Λίγα λεπτά πριν από το πρωί tweet του Τραμπ, μια πρώην βοηθός του, η Kellyanne Conway, ήταν καλεσμένη στο Fox News, όπου προέτρεψε για υπομονή και ζήτησε την πλήρη καταμέτρηση των ψήφων.

«Γιατί ξαφνικά τέτοια βιασύνη; Γιατί βιαζόμαστε να ολοκληρώσουμε πρόωρα αυτές τις εκλογές; Ας είμαστε υπομονετικοί. Ας πάρουμε μια βαθιά ανάσα. Ας μετρήσουμε κάθε νόμιμη ψήφο» υποστήριξε.

Το μήνυμα Μπάιντεν

Στην αντίπερα όχθη, λίγο νωρίτερα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανέφερε –επίσης μέσω Twitter- ότι κάθε ψήφος πρέπει να καταμετρηθεί.