Νέα χυδαία και απρόκλητη επίθεση κατά του Σωτήρη Τσιόδρα και των υπόλοιπων μελών του επιστημονικής ομάδας, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Πολάκης, συνεχίζοντας για ακόμα φορά τα μικροπολιτικά παιχνίδια του, ενώ ο κοροναϊός «σαρώνει» τη χώρα.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, με το γνωστό αγενές ύφος του, υποστήριξε πως «δεν είναι πραγματικοί επιστήμονες» καθώς λειτουργούν ως όργανα «πολιτικής προπαγάνδας» και πως αλλάζουν τις επιστημονικές τους απόψεις για να εξυπηρετήσουν το κυβερνητικό σχέδιο εις βάρος της υγείας των πολιτών.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, λέει «επιστημονικές αρλούμπες».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι και οι υπόλοιποι επιστήμονες που μετέχουν στην ειδική επιτροπή «υποκύπτουν σε πολιτικά παιχνίδια» καθώς όπως είπε δέχθηκαν να αλλάξουν τις εισηγήσεις τους σε τουλάχιστον τρία κρίσιμα ζητήματα -άνοιγμα σχολείων, τουρισμού και γηπέδων- για την υγειονομική ασφάλεια των πολιτών.

«Να ρωτήσω τον φίλτατο Σωτήρη. Τον Τσιόρδα εννοώ. Ισχύει ή όχι ότι η επιστημονική επιτροπή άλλαξε με πολιτική εντολή την άποψή της σε τρία θέματα; Στο άνοιγμα των σχολείων, στο άνοιγμα του τουρισμού και στο άνοιγμα των γηπέδων;» είπε ο κ. Πολάκης για να συνεχίσει:

«Η επιτροπή είχε πάρει αρνητική θέση για αυτά τα ζητήματα και την άλλαξε υποκύπτοντας σε πολιτικές πιέσεις. Εγώ δεν λέω ότι έχει πολιτική ευθύνη μια επιτροπή. Η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη. Όμως οι πραγματικοί επιστήμονες δεν υποκύπτουν σε πολιτικές πιέσεις και οδηγίες. Λένε και επιμένουν στις απόψεις τους. Είναι ισχυρή η καταγγελία που κάνω. Έφυγαν άτομα από την επιτροπή γιατί δεν άντεξαν αυτές τις παρεμβάσεις».

Ακόμα, ο ίδιος σχολιάζοντας την σημερινή συνέντευξη τύπου που έδωσε ο πρωθυπουργός με τον κ. Τσιόδρα είπε: «Τι είναι αυτό που ακούσαμε σήμερα; Ότι τα μικρά παιδιά δεν κολλάνε. Τι επιστημονικές αρλούμπες είναι αυτές κ. Σωτήρη μου; Δεν μπορώ να βλέπω την ιατρική επιστήμη να μπαίνει στην υπηρεσία της πολιτικής προπαγάνδας. Δεν θα δουλευόμαστε εδώ μέσα με επιστημονικές αρλούμπες».