Ήταν δύο ολόκληρους μήνες στη ΜΕΘ της Σωτηρίας. Διασωληνωμένος επί ένα μήνα, σε καταστολή. Ούτε ο ίδιος θυμόταν μετά από δύο μήνες τι είχε περάσει. Εισήχθη στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό, βήχα, έντονο πονοκέφαλο και με δυσκολία αναπνοής: «Covid-19» του διέγνωσαν και στην αρχή τον έβαλαν σ΄ έναν από τους θαλάμους που είχε ειδικά διαμορφωθεί για τους πάσχοντες με κοροναϊό. Αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε μετά από τρεις ημέρες.

Ο πυρετός υψηλός, ο βήχας δεν σταματούσε και το σημαντικότερο δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Νόμιζε, έλεγε, ότι κάποιοι του έφραζαν τις αναπνευστικές οδούς. Τον διασωλήνωσαν αμέσως. Ήταν η περίπτωσή του περίπλοκη γιατί είχε και υποκείμενο νόσημα (πίεση, διαβήτης). Όταν τον αποσωλήνωσαν πώς αντέδρασε; Ιδού πως αφηγείται την αντίδρασή του η διευθύντρια της ΜΕΘ Αντωνία Κουτσούκου:

«Όταν αποφασίσαμε να τον βγάλουμε από την καταστολή αισθανθήκαμε όλοι μας μεγάλη χαρά. Μην φανταστείτε πάλι χειροκροτήματα και επευφημίες που είχαμε στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Εσωτερική χαρά, φαινόταν στο πρόσωπό μας. Εν συνεχεία ήρθε το πρώτο σοκ από τον ασθενή όταν τον πληροφορήσαμε πόσες μέρες ήταν διασωληνωμένος, κατόπιν δεύτερος αιφνιδιασμός και αγωνία όταν του είπαμε τι ακριβώς είχε και πόσο κρίσιμη ήταν για αρκετές ημέρες η κατάστασή του. Ήταν, βλέπετε, μεταξύ ζωής και θανάτου, σαν να περπατούσε πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί. Μετά συνάντησε την οικογένειά του.

Οι σκηνές δυνατές, έντονα συγκινητικές. Ευχαριστίες, όχι τόσο για τις ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες που του προσφέραμε αλλά για την ανθρωπιά που έδειξε απέναντί του το προσωπικό. Μας επισκέφθηκε μετά από μέρες για να μας δει, να μας γνωρίσει, να δει τα πρόσωπά μας. Ήταν συγκινημένος, μας ευχαρίστησε για άλλη μια φορά.