Το επιτελείο του υποψήφιου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι η νομική του ομάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που ο απερχόμενος πρόεδρος πραγματοποιήσει την απειλή του και προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σταματήσει την καταμέτρηση των ψήφων, χαρακτηρίζοντας «σκανδαλώδεις» και «πρωτοφανείς» τις δηλώσεις του Τραμπ.

«Εάν ο πρόεδρος πραγματοποιήσει την απειλή του και προσφύγει στο δικαστήριο για να εμποδίσει την κανονική καταμέτρηση των ψήφων, έχουμε νομικές ομάδες έτοιμες να αντισταθούν στην απόπειρα αυτή», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της καμπάνιας του Τζο Μπάιντεν Τζεν Ο΄Μάλεϊ Ντίλον.

Ο Τραμπ απειλεί να τινάξει στον αέρα τις εκλογές

Σημειώνεται πως ο Τραμπ δηλώνοντας σίγουρος ότι έχει νικήσει στις εκλογές, απείλησε να σταματήσει τη διαδικασία της ψηφοφορίας, αμφισβητώντας εκ των προτέρων ένα αποτέλεσμα που μπορεί να είναι σε βάρος του.

Κερδίζαμε τα πάντα και ξαφνικά όλα σταμάτησαν. Υποστήριξη στο κίνημα μας. Πετύχαμε μεγάλες νίκες. Κερδίσαμε Φλώριδα, Τέξας, Οχάιο. Κερδίσαμε την Τζόρτζια. Κερδίζουμε την Πενσυλβάνια με μεγάλη πλειοψηφία. Κερδίσαμε το Μίσιγκαν.

Κερδίσαμε αυτές τις εκλογές. Πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σταματήσει η καταμέτρηση. Κερδίζαμε τα πάντα και ξαφνικά όλα σταμάτησαν».

Αυτά είπε στην συνέντευξη Τύπου που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες, απειλώντας ουσιαστικά να τινάξει στον αέρα την εκλογική διαδικασία.

Όπως γίνεται αντιληπτό ο Τραμπ δεν θέλει να προσμετρηθούν στο τελικό αποτέλεσμα συγκεκριμένων κρίσιμων πολιτειών οι πρόωρες ψήφοι που θα καταμετρηθούν στη συνέχεια καθώς από το αποτέλεσμα της χθεσινής κάλπης βγαίνει οριακά νικητής και πιθανότατα εκτιμά ότι αυτό θα ανατραπεί με βάση το τελικό άθροισμα.

Έτσι, ανακοινώνει ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο του οποίου θεωρητικά ελέγχει την πλειοψηφία και όχι στα επιμέρους πολιτειακά Δικαστήρια, ζητώντας να μην καταμετρηθούν οι επιστολές ψήφοι.

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, δήλωσε: «Βρισκόμαστε στον δρόμο της νίκης. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ξανά την Αμερική μεγάλη ξανά».

Ωστόσο, οι αντιδράσεις για την πρόθεση του Προέδρου να πάει στο Ανώτατο Δικαστήριο και να αμφισβητήσει την εκλογική διαδικασία είναι έντονες.

Σύμφωνα με το CNN, Ο B. Ginsberg, ρεπουμπλικάνος δικηγόρος δήλωσε ότι πρόεδρος Τραμπ πρέπει να αφήσει όλες τις ψήφους και εάν έχει αντίρρηση για συγκεκριμένα ψηφοδέλτια ή γενικότερα για τη διαδικασία τότε να λάβει μέτρα μετά το πέρας της καταμέτρησης.

«Είναι νόμιμοι ψήφοι ή τουλάχιστον θα αποφασίσουν οι τοπικοί αξιωματούχοι σε κάθε Πολιτεία αν είναι νόμιμοι. Είναι κάτι εξαιρετικά παράδοξο», δήλωσε ο δικηγόρος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από