H 40χρονη Νικόλ Μαλλιωτάκη με καταγωγή από την Σητεία και την Κούβα εξασφάλισε μία θέση στη Βουλή των Αντιπροσώπων καθώς εκλέχτηκε με μεγάλη διαφορά από τον Δημοκρατικό αντίπαλό της Μαξ Ρόουζ, στην 11η Περιφέρεια.

Όπως αναφέρει ο Εθνικός Κήρυκας η κόντρα των δύο μονομάχων μέχρι και την τελευταία μέρα ήταν πολύ σκληρή. Η εκλογική διαδικασία ήταν μια από τις πιο αμφίρροπες μάχες για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Κογκρέσο.

Μέχρι πρότινος ήταν πολιτειακή βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων στη Νέα Υόρκη ενώ το 2016 είχε κερδίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για το δήμο της Νέας Υόρκης. Ωστόσο στις εκλογές έχασε από τον Δημοκρατικό Μπιλ Ντε Μπλάζιο.

«Μπήκα σε αυτή τη μάχη με τα μάτια ανοιχτά, γνωρίζοντας πως η νίκη δεν θα ήταν εύκολη. Από την αρχή, ωστόσο, ήξερα πως αυτή η μάχη δεν ήταν ποτέ για εμένα. Ο αγώνας αυτός είναι για εσάς, την σκληρά εργαζόμενη Νέα Υόρκη που υπακούει το νόμο, πληρώνει τους φόρους της και ξυπνά κάθε μέρα για να πάει στη δουλειά», τόνισε το βράδυ της Τρίτης απευθυνόμενη στους υποστηρικτές της.

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη όχι μόνο είναι ένθερμη υποστηρίκτρια του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, την έχει στηρίξει δημοσίως. Η πιο πρόσφατη στήριξη ήταν τον Φεβρουάριο μέσω του Twitter.

«Την χρειαζόμαστε να κερδίσει τον Μαξ Ρόουζ, ο οποίος ψήφισε για την παραπομπή μου. Η Νικόλ είναι δυνατή στην καταπολέμηση του εγκλήματος, στηρίζει το μεταναστευτικό, την περικοπή των φόρων ενώ αγαπάει τις ένοπλες δυνάμεις και τους βετεράνους. Η Νικόλ έχει την πλήρη και απόλυτη στήριξή μου»ήταν το σχόλιό του.

«Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Είναι τιμή μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι στην ομάδα σας», ήταν η απάντηση της.

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη συνομιλεί με υποστηρικτές της (AP Photo/Kathy Willens)

Ποια είναι Νικόλ Μαλλιωτάκη

Το 2011 έγινε η νεότερη Ελληνοαμερικανίδα, με αναφορές στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, η οποία ανέλαβε καθήκοντα στη Γενική Συνέλευση του πολιτειακού Κοινοβουλίου. Εκείνη την εποχή πολλοί αναλυτές θεώρησαν ότι ήταν η πρώτη γυναίκα που είχε τα προσόντα που απαιτούσε η συγκεκριμένη θέση. Στις προεδρικές εκλογές του 2016 υπήρξε ένθερμη υποστηρίκτρια του Ντόναλντ Τραμπ ενώ συμμετείχε σε αρκετές προεκλογικές εκδήλωσεις του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Παράλληλα διατηρεί σχέσεις με την Ελληνοορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής, ενώ ήταν παρούσα στην τελετή θεμελίωσης του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» της Νέας Υόρκης.