Η αρχική εντύπωση που σχημάτισε ο Λάζλο Μπόλονι για τον Τάσο Χατζηγιοβάνη σχετιζόταν με ένα μεγάλο λάθος… Το πρώτο παιχνίδι που έδωσε ο Παναθηναϊκός μετά την πρόσληψη του Ρουμάνου προπονητή ήταν με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Ο Μπόλονι δεν έκατσε στον πάγκο και το παρακολούθησε από την τηλεόραση, αλλά το έκανε με προσοχή για να αξιολογήσει το ρόστερ.

Σε αυτό το ματς, ο Χατζηγιοβάνης δεν ξεχώρισε θετικά… Ο νεαρός επιθετικός λειτούργησε επιπόλαια και προκάλεσε τη φάση του 1-0 από τον Στάρτζεον, κάνοντας κατάχρηση ντρίμπλας και χάνοντας τη μπάλα έξω από την περιοχή του Διούδη.

Εκεί που οι περισσότεροι είδαν έναν νεαρό ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει το στάδιο του ταλαντούχου για να μετατραπεί σε έτοιμο παίκτη, ο Μπόλονι διέκρινε ένα «διαμάντι» που χρειάζεται κατεργασία. Ο Ρουμάνος προπονητής εκφράστηκε εξαρχής με κολακευτικά σχόλια για τις ικανότητες του Χατζηγιοβάνη και η ποδοσφαιρική ωρίμανση του αποτελεί στοίχημα για εκείνον.

Ο Χατζηγιοβάνης έχει εξαιρετικά προσόντα και ο Μπόλονι τα εκτιμά. Ο 23χρονος εξτρέμ έχει αστείρευτη ενέργεια, ταχύτητα, δεν φοβάται το «ένας με έναν» και πλέον δεν αμελεί τα ανασταλτικά καθήκοντα του. Ωστόσο, έχει ελλείψεις στην τακτική…

Ο Μπόλονι κρίνει ότι χρειάζεται να παρέμβει στον τρόπο σκέψης και στη λήψη των αποφάσεων από τον Χατζηγιοβάνη. Σε αυτό τον τομέα έχει εστιάσει ο Μπόλονι και έχει συζητήσει εκτενώς με τον Χατζηγιοβάνη. Σε πρώτη φάση, οι συμβουλές του Ρουμάνου προπονητή αποδίδουν και ο 23χρονος εξτρέμ παρουσιάζεται συγκεντρωμένος, με ορθολογικές επιλογές και σωστή συμπεριφορά στη λειτουργία της ομάδας. Από τις ενέργειες του νεαρού στην επίθεση, στο στυλ εκτέλεσης στο πέναλτι, μέχρι τα τάκλιν αυτοθυσίας στην άμυνα στα ματς με τον Απόλλωνα και τη Λαμία.

Μακροπρόθεσμα, έχει σημασία ο Χατζηγιοβάνης να… εντυπώσει αυτά τα στοιχεία στο ποδοσφαιρικό DNA του. Εκτός από τις αδιαμφισβήτητες αρετές του, εφόσον ο Χατζηγιοβάνης εξοστρακίσει από τη λογική του τις επιπολαιότητες, τότε ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει έναν πολύτιμο ποδοσφαιριστή με μεγάλη αξία…