Συγκλονίζει η εικόνα που έρχεται από τα συντρίμμια, ενός ακόμα κτιρίου που κατέρρευσε από τον φοβερό σεισμό στη Σμύρνη.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον κατάκοπο διασώστη να φιλά πάνω στα χαλάσματα, το κοριτσάκι που έσωσε, την 4χρονη Αϊντά.

Πρόκειται για εικόνα που καταδεικνύει το θαύμα της ζωής, τη θέληση ενός μικρού κοριτσιού που κατάφερε να επιζήσει μέσα στα χαλάσματα επί 91 ώρες. Καταδεικνύει, το πείσμα και την αυταπάρνηση των σωστικών συνεργείων που «δεν το έβαλαν κάτω».

Παρά το ότι είχαν εξανεμιστεί οι  ελπίδες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων του καταστροφικού σεισμού, με τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους, οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το τετράχρονο κορίτσι.

Οι διασώστες στη Σμύρνη έψαχναν μέσα στα συντρίμμια, ώσπου άκουσαν το κορίτσι να φωνάζει «είμαι εδώ, είμαι εδώ» και προσανατολίστηκαν προς τη φωνή της, καταφέρνοντας να την ανασύρουν ζωντανή.

Ανάρτηση για τη διάσωση της Αϊντά έκανε και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Twitter γράφοντας: «Το όνομα του θαύματος είναι Αϊντά. Ευχαριστούμε τον Αλλάχ, που μας γέμισε ελπίδες με τα χαμογελαστά σου μάτια, μετά από 91 ώρες. Περαστικά σου, παιδάκι μου όμορφο».