Για κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία που εκπέμπει σήμα κινδύνου, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση ότι δεν συγκρότησε το απαραίτητο υγειονομικό τείχος για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Οι μάσκες και τα παγουρίνο δεν αρκούν

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει ως εξής:

«Σήμα κινδύνου η κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων στα σχολεία

Η κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στα παιδιά, συνιστά σήμα κινδύνου που οφείλει -επιτέλους- να αφυπνίσει την κυβέρνηση. Το σημερινό δημοσίευμα του ethnos.gr αναφέρει πως μόνον την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 709 (+25%), δημιουργώντας εύλογο προβληματισμό στην επιτροπή ειδικών του υπουργείου Υγείας και επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες όσων υποστήριξαν την ανάγκη για τήρηση των αποστάσεων και αραίωση των μαθητών στις σχολικές τάξεις.

Δυστυχώς αποδεικνύεται πως οι μάσκες και τα παγουρίνο δεν συγκροτούν το απαραίτητο υγειονομικό τείχος για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Παράλληλα, η αναστολή λειτουργίας όλων των Λυκείων σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα ότι «τα σχολεία δεν αποτελούν χώρο μετάδοσης του κορονοϊού».

Η κυβέρνηση, αντί να επενδύει στο δόγμα «νόμος και τάξη», στον αυταρχισμό και στην οικοδόμηση εμφυλιοπολεμικού κλίματος, οφείλει να επικεντρωθεί άμεσα στα καθήκοντά της. Ειδικά, το υπουργείο Παιδείας πρέπει να πάψει να προκαλεί και να υποδαυλίζει συγκρούσεις, όπως αυτή με την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών.

Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες και δεν αποκλείεται ακόμη και ένα νέο, γενικευμένο lockdown. Τα σχολεία και οι οικογένειες θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι από μια τέτοια εξέλιξη».

Πηγή ΑΜΠΕ