Ενα βήμα πριν από τοπικό lockdown βρίσκονται η Ροδόπη και η Λάρισα καθώς τις τελευταίες μέρες παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου έχει στην φαρέτρα του ένα ακόμα όπλο για να ανακόψει την εκρηκτική πορεία του ιού.

Ενα βήμα πριν από τοπικό lockdown βρίσκονται η Ροδόπη και η Λάρισα καθώς τις τελευταίες μέρες παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.  Ανησυχία όμως στους ειδικούς προκαλεί και η εικόνα της Δράμας που δεν αποκλείεται σύμφωνα με πληροφορίες και αυτή να περάσει στη γκρι ζώνη και να τεθεί σε καθεστώς lockdown.

Οι επόμενες τέσσερις με πέντε μέρες θα κρίνουν εάν οι συγκεκριμένες περιοχές θα περάσουν στην γκρι ζώνη όπως η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες.

Παράλληλα, μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο ενόψει του Σαββατοκύριακου. Η Αττική είναι αυτή την στιγμή σε επίπεδο «κόκκινου» συναγερμού όμως επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού.

Άρα μπορεί να υπάρχουν σκέψεις για εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς από τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Με αυτό το δεδομένο η κυβέρνηση σκέφτεται να επιβάλει ένα lockdown Σαββατοκύριακου, σε ό,τι αφορά την απαγόρευση μετακίνησης εκτός Αττικής.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, αυτή η σκέψη δεν έχει μπει στο τραπέζι για τα καλά, όμως θα εξεταστεί και τα επόμενα δύο 24ωρα θα αποφασισθεί αν θα ενεργοποιηθεί και αυτό το μέτρο.

Πόσο κοντά είναι το λοκ ντάουν στην Αττική;

Η Αττική κινείται επικίνδυνα. Είναι μεν κάτω από την κόκκινη γραμμή, αλλά δεν είναι δύσκολο και να την πλησιάσει, κάτι που θα φανεί την επόμενη εβδομάδα η οποία χαρακτηρίζεται ως και η πιο κρίσιμη για τον χειμώνα που έρχεται. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά τότε θα οδηγηθούμε μοιραία σε γενικευμένο lockdown.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από