Οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη βρίσκονται αντιμέτωπες με μια «πολύ, πολύ δύσκολη κατάσταση» στο να ελέγξουν τους αυξανόμενους αριθμούς των κρουσμάτων COVID-19, καθώς οι πολίτες τους έχουν κουραστεί με τους νέους περιορισμούς στην καθημερινή ζωή τους, δήλωσε επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

«Σαφώς, ο κόσμος έχει εκνευριστεί και έχει κάθε δικαίωμα να εκνευρίζεται. Έχει κουραστεί» δήλωσε ο Μάικ Ράιαν, σύμφωνα με το Reuters, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Όμως, οι κυβερνήσεις, ιδίως στην Ευρώπη, αντιμετωπίζουν μια πολύ, πολύ δύσκολη κατάσταση. Πρέπει να περιορίσουμε τον ιό, να αμβλύνουμε την πίεση αυτής της επιδημίας. Οι επιλογές τους είναι περιορισμένες» πρόσθεσε.

Ήρθε η ώρα για κρίσιμες αποφάσεις

Προηγουμένως, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγεσούς, διαμήνυσε πως οι ηγέτες σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής βρίσκονται ενώπιον «κρίσιμων αποφάσεων» για την αντιμετώπιση της Covid-19.

«Αυτή είναι ακόμη μια κρίσιμη στιγμή για την ανάληψη δράσης. Ακόμη μια κρίσιμη στιγμή για τους ηγέτες να λάβουν αποφάσεις. Και μία ακόμη κρίσιμη στιγμή για τους πολίτες να ενωθούν μπροστά σε ένα κοινό σκοπό. Αδράξτε την ευκαιρία, δεν είναι αργά» δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από