Εκτάκτως συγκαλείται αύριο Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ που θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα νέα μέτρα για τον κοροναϊό στον απόηχο και των lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης καθώς στο εσωτερικό της ΝΔ υπάρχουν αναταράξεις εξαιτίας της κατάστασης που δείχνει να ξεφεύγει από τον έλεγχο και για διαφορετικούς λόγους πολλοί είναι δυσαρεστημένοι, σε βαθμό που οι βουλευτές της ΝΔ για να μπορέσουν να μιλήσουν με τους ψηφοφόρους τους και να τους πείσουν για το κυβερνητικό σχέδιο χρειάζονται το σχετικό «μασαζάκι».

Αφενός υπάρχουν κοινωνικές ομάδες όπως οι επιχειρηματίες στην εστίαση και τη διασκέδαση που μιλάνε για οικονομική καταστροφή και θεωρούν ότι ακόμα και τα οικονομικά αντίμετρα δεν αποτελούν καν ασπιρίνη στον καρκίνο, αφετέρου η κατάσταση με το συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιπλέον το γεγονός ότι το ΕΣΥ παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που κάνουν πιο δύσκολη την επικοινωνία των γαλάζιων βουλευτών με τις τοπικές κοινωνίες.

Ακόμη περισσότερο, οι αβεβαιότητες που δημιουργεί η πανδημία και η αδυναμία μακροπρόθεσμου σχεδιασμού ουσιαστικά έρχεται να ανατρέψει τις όποιες προβλέψεις για τις προοπτικές της οικονομίας. Υπ’ αυτή την έννοια οι γαλάζιοι βουλευτές χρειάζονται επειγόντως κάτι χειροπιαστό με το οποίο θα επικοινωνούν με το ακροατήριό τους και θα διατηρούν τους πολιτικούς και εκλογικούς τους δεσμούς.