Ανακοίνωση σχετικά με την επίθεση αγνώστων στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών εξέδωσε το ίδρυμα.

Η ανακοίνωση αναφέρει μάλιστα πως οι δράστες άσκησαν σωματική βία στον πρύτανη τον οποίο έπειτα απείλησαν και εξύβρισαν πριν αποχωρήσουν.

Οι δράστες προκάλεσαν προξένησε εκτεταμένες καταστροφές στα γραφεία, στους τοίχους, στα έπιπλα και στον εξοπλισμό της Πρυτανείας.

«Τέτοιες έκνομες, βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Η ακαδημαϊκή ελευθερία, ο σεβασμός της ζωής και της προσωπικότητας, και η δημοκρατία, είναι θεμελιώδεις και αδιαπραγμάτευτες αξίες του Πανεπιστημίου» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες έπιασαν τον πρύτανη του ΟΠΑ απo τον λαιμό απειλώντας εως και τη ζωή του, ενώ στην συνέχεια διέλυσαν τα πάντα στο γραφείο του πριν αποχωρήσουν.

Οι ζημιές που έγιναν είναι πολλών χιλιάδων δραχμών, ενώ οι ίδιοι έθεσαν αιτήματα υπέρ των καταλήψεων (μαθητικών ή φοιτητικών) πριν αποχωρήσουν.

Η ανακοίνωση του ΟΠΑ:

Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11:30, ομάδα 15 κουκουλοφόρων εισέβαλε με τρόπο βίαιο και τρομοκρατικό στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και προξένησε εκτεταμένες καταστροφές στα γραφεία, στους τοίχους, στα έπιπλα και στον εξοπλισμό της Πρυτανείας. Πριν αποχωρήσουν άσκησαν σωματική βία στον Πρύτανη, τον απείλησαν και τον εξύβρισαν.

Τέτοιες έκνομες, βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Η ακαδημαϊκή ελευθερία, ο σεβασμός της ζωής και της προσωπικότητας, και η δημοκρατία, είναι θεμελιώδεις και αδιαπραγμάτευτες αξίες του Πανεπιστημίου. Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συνεχίσει να αγωνίζεται με σθένος και αφοσίωση για τη διασφάλιση της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας του.