Η UEFA εξέφρασε γι’ ακόμη μια φορά σήμερα το πρωί την αντίθεσή της στο σχέδιο για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Super League.

Η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας έρχεται ως απάντηση στη χθεσινή επιβεβαίωση του παραιτηθέντα προέδρου της Μπαρτσελόνα, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, για την ύπαρξη του συγκεκριμένου σχεδίου, το οποίο ευνοεί τους μεγάλους συλλόγους της ηπείρου.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, «έχει ξεκαθαρίσει σε αρκετές περιπτώσεις ότι η UEFA αντιτίθεται σθεναρά σε μια Super League», όπως δήλωσε αξιωματούχος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπαρτομέου ανακοίνωσε μετά τη χθεσινοβραδυνή παραίτησή του ότι η Μπαρτσελόνα αποδέχθηκε την πρόταση να μετάσχει σε ένα νέο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την ονομασία European Super League, επισημοποιώντας την ύπαρξη του σχεδίου για μια λίγκα κλειστή ή ημι-ανοιχτή, η οποία προορίζεται για τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Αυτή η παλιά ιδέα, η οποία θα επέτρεπε στους μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης να περιορίσουν τους αθλητικούς κινδύνους και να μοιραστούν την «πίτα» από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ανταγωνίζεται άμεσα το Champions League και το Europa League που διοργανώνονται υπό την αιγίδα της UEFA με βάση την αξιοκρατία και την ευρωπαϊκή πρόκριση μέσω των εθνικών πρωταθλημάτων.

«Οι αρχές της αλληλεγγύης, της ανόδου, του υποβιβασμού και των ανοιχτών λιγκών είναι αδιαπραγμάτευτες. Αυτό κάνει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να λειτουργεί και το Champions League είναι η καλύτερη αθλητική διοργάνωση στον κόσμο» απάντησε η UEFA.