Την επομένη της απόρριψης, από την πλειοψηφία της Βουλής της πρότασης δυσπιστίας στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώνεται η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις οφειλών, πλαίσιο δεύτερης ευκαιρίας».

Στο νομοσχέδιο που αποτέλεσε την αιτία της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας στον υπουργό Οικονομικών από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχουν κατατεθεί για ψήφιση πέντε τροπολογίες. Οι δύο από το υπουργείο Οικονομικών, όπου μεταξύ των άλλων ρυθμίσεων είναι και αυτές που αφορούν τη σύσταση της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης.

Μια τροπολογία έχει κατατεθεί από το υπουργείο Εργασίας για τον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», καθώς και για έκτακτα μέτρα στήριξης εργαζομένων σε επιχειρήσεις – εργοδότες σε Περιφερειακές Ενότητες που εντάσσονται σε επιδημιολογικό επίπεδο «πολύ υψηλό», «υψηλό», «μέτριο» και «χαμηλό». Από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η τροπολογία με κατεπείγουσες ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της θαλάσσιας συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης νησιωτικών περιοχών και την ανάκτηση του ακτοπλοϊκού δικτύου.

Επίσης, έχει κατατεθεί και μια κοινή τροπολογία από τα υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας με διατάξεις που παρέχουν τη δυνατότητα παράτασης της δυνατότητας μίσθωσης τουριστικών καταλυμάτων έως το τέλος του έτους για τις ανάγκες των μέτρων προστασίας από την πανδημία, καθώς και της ισχύος των σχετικών ρυθμίσεων που έχουν θεσπιστεί από το υπουργείο Παιδείας για την αντιμετώπιση της διασποράς και των συνεπειών του COVID-19.

Η συζήτηση σήμερα στην Ολομέλεια, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ολοκληρώνεται με τις τοποθετήσεις των βουλευτών που είχαν εγγραφεί να μιλήσουν στο νομοσχέδιο, πριν αυτή διακοπεί το απόγευμα της Πέμπτης όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.