Νέα μέτρα έφερε η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η κυκλοφορία απαγορεύεται μετά τις 00:30 και η αστυνομία πραγματοποιεί ελέγχους κάθε βράδυ σε πλατείες και δρόμους.

Δεύτερη ημέρα εφαρμογής του νυχτερινού lockdown στην Αττική. Παρέες εγκαταλείπουν σιγά σιγά τα πολυσύχναστα σοκάκια του κέντρου της Αθήνας προκειμένου να έχουν γυρίσει σπίτι πριν τις 00:30.

Οι κεντρικοί δρόμοι και πλατείες της Αθήνας αρχίζουν να αδειάζουν.

Μπλόκα της αστυνομίας και πρόστιμα

Οι αστυνομικοί έχουν στήσει μπλόκα σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας και ελέγχουν οδηγούς και πεζούς και τους ζητούν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης.

Όσοι εργάζονται μετά τις μεταμεσονύκτιες ώρες θα πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά βεβαίωση εργοδότη, βεβαίωση από την ΕΡΓΑΝΗ και την ταυτότητα τους, ενώ η κυκλοφορία επιτρέπεται και σε εκείνους που τυχόν αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας.

Και χθες πάντως τα πρόστιμα των 150 ευρώ έπεσαν «βροχή» σε όσους κυκλοφορούσαν άσκοπα τα ξημερώματα.

Έρημη η Θεσσαλονίκη

Παρόμοιες εικόνες τα ξημερώματα και στη Θεσσαλονίκη. Μπλόκα της αστυνομίας σε κεντρικούς δρόμους για τον εντοπισμό των απείθαρχων.

Τα νέα μέτρα φαίνεται πως θορύβησαν τους περισσότερους κατοίκους, κάτι που μαρτυρούν οι εικόνες από τους άδειους δρόμους στη Θεσσαλονίκη.