Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι θα πρέπει να φοριούνται οι μάσκες σε όλα τα μέσα μεταφοράς των ΗΠΑ. Και μάλιστα ότι θα προβεί σε σχετική εξουσιοδότηση αν νικήσει στις εκλογές.

«Ως πρόεδρος, θα δώσω εντολή να φοριούνται οι μάσκες σε όλα τα ομοσπονδιακά κτίρια και σε όλα τα μέσα μεταφοράς ανά τις πολιτείες, γιατί οι μάσκες σώζουν ζωές », δήλωσε ο Μπάιντεν σε ομιλία του στο Ντελαγουέρ.

«Η χρήση μάσκας δεν είναι πολιτική δήλωση, αλλά επιστημονική επιταγή» συνέχισε να λέει κατά την ομιλία του. Αφήνοντας εμφανώς υπονοούμενα προς τους υποστηρικτές της αντίληψης ότι η συζήτηση για τη χρησιμότητα της μάσκας είναι για πολιτικούς λόγους.

Τη Δευτέρα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) εξέδωσαν μια «ισχυρή σύσταση» ότι όλοι οι επιβάτες και οι εργαζόμενοι σε αεροπλάνα, τρένα, μετρό, λεωφορεία, ταξί και οχήματα-ταξί πρέπει να φορούν μάσκες για να αποτρέψουν την εξάπλωση του COVID-19, σύμφωνα με το thestar.com.

Η ενδιάμεση καθοδήγηση του CDC προτρέπει την κάλυψη προσώπου σε κόμβους μεταφοράς όπως αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, λέγοντας ότι οι μάσκες «θα προστατεύσουν τους Αμερικανούς και θα παρέχουν εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να ταξιδέψουμε για άλλη μια φορά με μεγαλύτερη ασφάλεια ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας».

«Είναι ένα κομβικό σημείο πατριωτικής υπερηφάνειας» το να φοριούνται οι μάσκες, δήλωσε.

Βίντεο