Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, ο οποίος μαζί με τον Γιάννη Λαγό είναι ο ένας από τους δύο καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής  που δεν έχει παραδοθεί ή συλληφθεί μετά την απόφαση του δικαστηρίου που στέλνει στη φυλακή συνολικά 39 άτομα.

Ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρήστος Παππάς δεν παραδόθηκε, όπως έκανε ο αρχηγός και τα υπόλοιπα μέλη.

Ο ίδιος φαίνεται ξεκάθαρα πως είχε προσχεδιάσει και οργανώσει την διαφυγή του από την 1η Οκτωβρίου 2020, όταν έδωσε για τελευταία φορά το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου-Χολαργού.

Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης.

Το θρίλερ ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης, όταν αστυνομικοί αναζήτησαν τον Χρήστο Παππά στο σπίτι του στου Παπάγου. Συγγενικό του πρόσωπο τους δήλωσε ότι δεν βρίσκεται εκεί. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν τον χώρο και έφυγαν άπραγοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο πραγματοποίησε έρευνα και σε δύο σπίτια στα Ιωάννινα, που φέρονται να ανήκουν στον εξαφανισμένο υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα.

Τα τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε είναι απενεργοποιημένα για να μην μπορεί η αστυνομία να εντοπίσει το πού βρίσκεται.

Από τη στιγμή που βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου για τη φυλάκισή του, ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Σε περίπτωση που έχει διαφύγει στο εξωτερικό, θα ενεργοποιηθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης μέσω της Ιντερπόλ προκειμένου να ξεκινήσουν και ξένες διωκτικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Τον ψάχνουν στα μοναστήρια

Ο Χρήστος Παππάς είναι άφαντος από την 1η Οκτωβρίου όταν και παρουσιάστηκε για τελευταία φορά στο αστυνομικό τμήμα στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει ψάξει σε έξι πιθανά σημεία στα οποία θα μπορούσε να είχε καταφύγει όπως συνήθιζε στο παρελθόν μεταξύ των οποίων το Άγιο Όρος και κάποια άλλα μοναστήρια.

Για το θέμα έχει ξεσπάσει σοβαρή πολιτική αντιπαράθεση με τα κόμματα να «πυροβολούν» την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καταλογίζοντας ευθύνες και στην αστυνομία για την φυγή και την αδυναμία σύλληψης του Παππά καθώς όλες τις προηγούμενες μέρες αυτό που διεμήνυαν οι αρμόδιες αρχές είναι πως διέθεταν συγκεκριμένο σχέδιο επιτήρησης των χρυσαυγιτών ώστε να τους οδηγήσουν στη φυλακή μόλις ανακοινώνοταν η τελική απόφαση του δικαστηρίου.

Για Ιωάννη Λαγό

Την ίδια στιγμή, οι ελληνικές αρχές κατέθεσαν στην Ευρωβουλή το αίτημα άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού προκειμένου να μπορεί να συλληφθεί και να εκτίσει την ποινή του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Το επόμενο βήμα είναι ο πρόεδρος της Ευρωβουλής να το ανακοινώσει στην επόμενη Ολομέλεια. Το αίτημα θα πάει στην συνέχεια στην επιτροπή νομικών υποθέσεων όπου θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών ακρόαση του Λαγού και μετά μυστική ψηφοφορία.

Aπαραίτητη προϋπόθεση όμως, είναι η φυσική παρουσία των ευρωβουλευτών και εδώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του Mega Σαράντη Μιχαλόπουλου φαίνεται ότι κολλάει η διαδικασία λόγω κοροναϊού. Φαίνεται μάλιστα να αναζητούνται εναλλακτικοί τρόποι.