Κανονικά θα λειτουργούν οι υπηρεσίες take away και delivery παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 00:30 το βράδυ, η οποία βρίσκεται σε ισχύ από το πρωί του Σαββάτου στις περιοχές που είναι σε επίπεδο συναγερμού 3 και 4.

Στο ΦΕΚ που αφορά στα νέα μέτρα αναλύονται οι προϋποθέσεις λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, λιανεμπορίου, σχολείων και άλλα.

Το παράδοξο

Στη συγκεκριμένη απόφαση, ενώ υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 00:30 το βράδυ, τα καταστήματα που παρέχουν take away υπηρεσία θα μπορούν να λειτουργούν.

Συγκεκριμένα, ορίζεται ότι εξαιρούνται της απαγόρευσης οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και διανομή προϊόντων (delivery).

Να σημειωθεί πως στο ίδιο ΦΕΚ διευκρινίζεται και ο τρόπος λειτουργίας της εστίασης.

Στο επίπεδο 2 και πάνω είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για το προσωπικό αλλά και η χρήση μάσκας και από τους πελάτες κατά την αναμονή.

Τα καταστήματα θα λειτουργούν με πληρότητα 65%, ενώ οι επιτρεπόμενοι καθήμενοι είναι 6 στο επίπεδο 2 και 4 στο επίπεδο 3 εκτός και αν πρόκειται για οικογένειες οπότε μπορούν να κάθονται 6 ανά τραπέζι.