Τη χειρότερη δυνατή κατάληξη είχε για την ΑΕΚ η πρεμιέρα της στους ομίλους του Europa League. Διότι μετά την ήττα με 3-0 από τη Μπράγκα στην Πορτογαλία, κινδυνεύει να αποχαιρετήσει με το «καλημέρα» τη διοργάνωση και τις όποιες πιθανότητες έχει για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Στη θεωρία, η Λέστερ είναι το μεγάλο φαβορί του γκρουπ και προαλείφεται για την πρώτη θέση. Η Μπράγκα και η ΑΕΚ θα διεκδικήσουν το δεύτερο «εισιτήριο» και μετά το 3-0, η πορτογαλική ομάδα όχι απλά πήρε τρεις βαθμούς, αλλά και ένα σκορ που της χαρίζει το πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία.

Πλέον, η επόμενη αγωνιστική αποκτά κομβική σημασία, στην οποία η ΑΕΚ υποδέχεται τη Λέστερ και η Μπράγκα αντιμετωπίζει στην Ουκρανία τη Ζόρια Λουχάνσκ. Η Ένωση θα ψάξει έστω το βαθμό απέναντι στις «αλεπούδες» για να διατηρήσει τις ελπίδες της και ελπίζει ότι η πορτογαλική ομάδα δεν θα φύγει με το «διπλό» από το ουκρανικό έδαφος.

Πάντως, η ΑΕΚ θα τα παίξει όλα για όλα στα δύο δικά της παιχνίδια με τη Ζόρια Λουχάνσκ, αφού θα χρειαστεί το «εξάποντο» για να ψάξει την πρόκριση. Μόνο υπό αυτή την προϋπόθεση θα έχει σοβαρές προοπτικές πρόκρισης στους «32» του Europa League.

Επιπλέον, η ήττα της ΑΕΚ από τη Μπράγκα «έσπασε» ένα αήττητο σερί που είχε αρχίσει από το 2011. Ήταν 20 Οκτωβρίου του 2011 όταν η Ένωση έφευγε ηττημένη από τη Μόσχα με 3-1 από τη Λοκομοτίβ και εκείνο το βράδυ κανείς βεβαίως δεν φανταζόταν ότι θα συμπληρωθούν εννιά χρόνια χωρίς να χάσει. Ένα ρεκόρ που δεν υφίσταται πια…