Ένα βήμα πιο κοντά στην απόφαση για τη αναστολή των ποινών και τη μεταχείριση των καταδικασθέντων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής βρίσκεται το δικαστήριο.

Μετά από σχετική πρόταση, το δικαστήριο διαβάζει τα δύο βουλεύματα του 2019 για τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό σε σχέση με τους περιοριστικούς όρους. Τα άλλα δύο αιτήματα του Λαγού απορρίφθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, Αδαμαντίας Οικονόμου.

Έπειτα από την ανάγνωση και των δύο βουλευμάτων οι δικαστές, εκτός απροόπτου, θα αποσυρθούν σε διάσκεψη για το μέιζον ζήτημα των αναστολών.

Απορρίφθηκαν τα αιτήματα Κασιδιάρη

Παράλληλα η έδρα με απόφασή του απέρριψε το αίτημα που υπέβαλλε χθες ο Ηλ. Κασιδιάρη με σύμφωνη γνώμη και της εισαγγελέως της έδρας καθώς έχει ολοκληρωθεί η αποδεικτική διαδικασία.

Πριν απορρίψει η εισαγγελέας τα αιτήματα Κασιδιάρη, ο συνήγορος του Ρουπακιά μετέφερε στο δικαστήριο: «Ο Γιώργος Ρουπακιάς παρακαλεί να γίνει δεκτό το αίτημα Κασιδιάρη».

Ποιοι κατηγορούμενοι είναι παρόντες

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης, παρόντες είναι οι:

  • Ι. Αγγος, Αν. Μιχάλαρος, Θ. Τσορβάς, Ν. Τσορβάς, Λ. Τσαλίκης (συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση)
  • Θ. Μαρίας, Κ. Παπαδόπουλος (απόπειρα ανθρωποκτονίας στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση)
  • Χρ. Χατζηδάκης (πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση)
  • Β. Σιατούνης, Αθ. Στράτος (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση)