Αυστηρό μήνυμα σε όλους όσους δεν τηρούν τα μέτρα κατά της διασποράς του κοροναϊού έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας πολλές χώρες στην Ευρώπη φθάνουν στα όρια του lockdown, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου για την Ελλάδα.

Εξήγησε ότι υπάρχει μια σημαντική πτώση των νοσούντων στα 37 έτη ενώ στη Θεσσαλονίκη  όπως είπε είναι τα 28. Βασική αιτία  της αύξησης των κρουσμάτων είπε ότι ο είναι εφησυχασμός και ο συγχρωτισμός . Βλέπουμε εικόνα επανάληψης Ιουλίου – Αυγούστου, είπε και πρόσθεσε ότι οι πολίτες επέστρεψαν στην χαλαρότητα και σε εποχές προς κοροναϊού. Πολλά κρούσματα χωρίς συμπτώματα, Ασυμπτωματικοί μεταφέρουν τον ιό στις οικογένειες τους.

«Ο εχθρός είναι αόρατος», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας ότι δεν  νοείται καμία αμέλεια και καμία ανευθυνότητα. Χαρακτήρισε, μάλιστα  συνειδητή την αμέλεια όπως η διοργάνωση πάρτι.

«Η τιμωρία θα είναι παραδειγματική» προειδοποίησε ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά σε δύο επίπεδα: Πρώτον εντατικοποιεί τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων και δεύτερον  ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στις 7 σήμερα το απόγευμα στον ελληνικό λαό και θα ανακοινώσει νέα μέτρα προφύλαξης.

Επεσήμανε ότι η μεταφορά του ιού στα σχολεία είναι περιορισμένη.