Προειδοποίηση προς τους καπνιστές ως προς τον κίνδυνο να μολυνθούν από κοροναϊό απηύθυνε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, επεσήμανε πως η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στη χώρα μας ήρθε στην καλύτερη χρονική στιγμή, δηλαδή λίγο πριν την άφιξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κοροναϊός είναι ένας ακόμη παράγοντας ώστε ένας άνθρωπος να μην αρχίσει το κάπνισμα, ενώ ταυτόχρονα οι καπνιστές θα πρέπει να μένουν κυρίως σε εξωτερικούς χώρους.

Μάλιστα, στη συνέχεια, ο ειδικός τόνισε ότι όσοι καπνίζουν θα πρέπει να το περιορίσουν, καθώς έχουν δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από COVID-19, ή να το κόψουν εντελώς.

Έκκληση στους νέους

Παράλληλα, ο κ. Μαγιορκίνης απηύθυνε έκκληση στους νέους 18 με 40 ετών να προσέχουν ιδιαιτέρα, να χρησιμοποιούν μάσκα και να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό.

Όπως επεσήμανε, τις τελευταίες ημέρες το πρώτο χαρακτηριστικό είναι ότι επιδημιολογική αύξηση καθοδηγείται από την ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών σε ποσοστό 60-70% περισσότερο από το αναμενόμενο.