Ο Ολυμπιακός είχε δύσκολη αποστολή στο χθεσινό ματς με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη και είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τους πρωταθλητές ότι κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη με το ευρύ 4-0, λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Μαρσέιγ και ο Πέδρο Μαρτίνς είχε αρκετούς λόγους για να αισθάνεται ικανοποιημένος.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να σταθεί βέβαια κάποιος στη (νέα) ηγετική εμφάνιση του Μαντί Καμαρά, ο οποίος έχει εξελιχθεί στον παίκτη για όλες τις δουλειές.

Κι αυτό δεν είναι υπερβολή, καθώς ο Αφρικανός μέσος είναι αυτός που «ξεκλείδωσε» και το χθεσινό παιχνίδι για την ομάδα του λιμανιού.

Η πάσα που κάνει στον Φορτούνη, στην φάση του πρώτου γκολ των πειραιωτών, αποδεικνύει πόσο πολύ έχει βελτιωθεί ο Καμαρά το διάστημα που φοράει την φανέλα του Ολυμπιακού.

Εδώ πλέον δεν έχουμε να κάνουμε μόνο μ’ έναν αμυντικό μέσο που περιορίζεται στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού.

Ο Καμαρά έχει κομβικό ρόλο και στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού για τον Ολυμπιακό, παίζοντας πολλές φορές και πίσω από τον σέντερ φορ για να φτιάξει παιχνίδι.

Το είδαμε και στην εξαιρετική πάσα που έκανε στον Φορτούνη και με αυτή την μεταβίβαση ο Ολυμπιακός μπόρεσε να πετύχει το γκολ με τον Ελ Αραμπί.

Ο Καμαρά έδειξε ότι παραμένει σε πολύ καλή κατάσταση κι αυτό φυσικά είναι ένα πολύ μεγάλο κέρδος για την ομάδα του Πειραιά, ενόψει και της αναμέτρησης με την Μαρσέιγ (το βράδυ της Τετάρτης) για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Καμαρά ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των πρωταθλητών και στο χθεσινό παιχνίδι, καθώς έκανε τα πάντα.

Κανείς επίσης δεν πρέπει να ξεχνά ότι πάνω στον χαφ των πειραιωτών έγινε το πολύ σκληρό φάουλ από τον Μάτιτς, ο οποίος αποβλήθηκε σωστά από τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Ο Καμαρά ήταν o MVP του Ολυμπιακού και λίγες ευρωπαϊκές ομάδες έχουν στο ρόστερ τους παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Αφρικανού.

Αυτό φαίνεται άλλωστε και από το ενδιαφέρον μεγάλων συλλόγων για τον διεθνή άσο, αλλά θα πρέπει επίσης να τονίσουμε πως ο Ολυμπιακός απάντησε αρνητικά στις προτάσεις που του έγιναν και κράτησε τον Καμαρά.

Θα πρέπει πάντως να σταθούμε και σε δύο ακόμα πολύ σημαντικά στοιχεία του παιχνιδιού.

Χρήζει βεβαίως ιδιαίτερης μνείας ότι ο Ελ Αραμπί πέτυχε χατ τρικ, δείχνοντας ότι είναι στα πολύ πάνω του.

Είχε σκοράρει με την Εθνική ομάδα της χώρας του στο ματς με την Σενεγάλη και συνεχίζει ασταμάτητος.

Ο «καυτός» Ελ Αραμπί είναι μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό και ο Μαρτίνς βλέπει τον διεθνή φορ να είναι φορτσάτος.

Το δεύτερο γκολ μάλιστα του Μαροκινού ήταν χάρμα ιδέσθαι, καθώς ο διεθνής στράικερ του Ολυμπιακού έκανε πολύ ωραία κίνηση πριν σουτάρει και στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ήταν επίσης σημαντικό επίσης ότι πέτυχε γκολ και ο Χασάν και ο Ολυμπιακός στρέφει πλέον την προσοχή του στο ματς με τους Γάλλους.

Τέλος, θα πρέπει να πούμε δυο λόγια και για τον Κώστα Φορτούνη. Ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε στο βασικό σχήμα της ομάδας του τον Έλληνα μέσο και αυτός έκανε πολύ καλή εμφάνιση.

Είχε την πάσα έτοιμο γκολ στον Ελ Αραμπί, στην φάση του 1-0 ενώ η όλη εικόνα του διεθνούς μέσου ικανοποίησε σίγουρα τον Πορτογάλο τεχνικό των ερυθρόλευκων.

Ο Φορτούνης έβγαλε πολλά τρεξίματα, είχε μεγάλη διάθεση και έδειξε ότι παραμένει πολύτιμος για τους πρωταθλητές.