Το πρωτάθλημα της Premier League έχει ξεκινήσει με έναν… φρενήρη ρυθμό. Δεν είναι μόνο οι μεγάλες εκπλήξεις, αλλά και τα πολλά γκολ που αποτελούν ρεκόρ. Ο ελληνικός λαός λέει η «καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» και μάλλον οι φίλοι του αγγλικού πρωταθλήματος θα έπρεπε να το περιμένουν. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος η Λίβερπουλ επικράτησε της νεοφώτιστης Λιντς με 4-3 και η συνέχεια λίγο πολύ είναι γνωστή.

Σε 28 αγώνες έχουν σημειωθεί 144 τέρματα, δηλαδή 3,79 γκολ ανά παιχνίδι! Γεγονός που το κατατάσσει στο πλέον παραγωγικό ξεκίνημα τα τελευταία 60 χρόνια!

Το αξιοσημείωτο σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων Gracenote Sports είναι ότι έχουν μειωθεί οι τελικές προσπάθειες. Ανά αγώνα σημειώνονται 22,6 τελικές, 1,5 λιγότερες από την περασμένη σεζόν και ταυτόχρονα ο χαμηλότερος δείκτης της 10ετίας.

Παρόλα αυτά, σημειώνεται ένα γκολ κάθε έξι προσπάθειες, εν αντιθέσει με των προηγούμενων χρόνων που χρειάζονταν εννέα ή δέκα προσπάθειες.

Επομένως ή η ποιότητα των επιθετικών έχει βελτιωθεί ή οι τερματοφύλακες και οι άμυνες είναι κατώτερες των τελευταίων χρόνων. Το τελευταίο σενάριο υποστηρίζεται από το γεγονός ότι οι τερματοφύλακες αποσοβούν το 59% των στοχευμένων προσπαθειών σε σύγκριση με το 70% που ήταν τα τελευταία χρόνια.

Τέλος οι αριθμοί αποκαλύπτουν ότι οι τα φάουλ ανά παιχνίδι μειώθηκαν από 34 την περασμένη σεζόν σε 29.