Για μια ακόμα μέρα στο «κόκκινο» βρίσκεται η Αττική, αφού σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη, από τα 508 κρούσματα στο σύνολο της χώρας μας τα 227 βρίσκονται στην Αττική, ενώ 63 εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη.

Η πανδημία στη χώρα παρουσιάζει ήπιες αυξητικές τάσεις, σημείωσε. Η Αττική παρουσιάζει «κάποια σημάδια σταθεροποίησης», ωστόσο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη, καθώς όπως εξήγησε, η επιδημία είναι σε σημείο ανοδικής καμπύλης και με την αύξηση της θερμοκρασίας θα αυξηθεί και η μεταδοτικότητα. «Αυτή η φαινομενική σταθεροποίηση είναι ευαίσθητη και μπορεί να αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη» δήλωσε.

Ο κυλιόμενος μέσος όρος των θανόντων πλέον ανέρχεται σε επτά κάθε ημέρα, συνέχισε ο λοιμωξιολόγος και εκτίμησε πως η επιδημία έχει κέντρο βάρους της Αττικής. Επίσης καταγράφεται αύξηση και στις υπόλοιπες περιφέρειες. Συμπλήρωσε λέγοντας ότι τα βασικά όπλα παραμένουν: «Η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις και η ατομική υγιεινή».

Ακόμα, τόνισε πως σε σε επιταχυνόμενη φάση της πανδημίας έχουν μπει η Ρωσία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία.