Μία μεταγραφή που θα είχε διαμορφώσει εντελώς διαφορετικά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έβγαλε στη δημοσιότητα ο έγκυρος Ιταλός ρεπόρτερ και ειδικός στα μεταγραφικά, Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο!

Καλοκαίρι του 2014… Ήταν η πρώτη φορά που ο Λιονέλ Μέσι σκεφτόταν σοβαρά την αποχώρηση του από την Μπαρτσελόνα. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ είχε μπλεξίματα με την εφορία, καθώς τα ισπανικά Μέσα εκτόξευαν καθημερινώς «βολές» κατά του ποδοσφαιριστή και της οικογένειας του. Ο pulga ένιωθε πως όλη η επίθεση αυτή ήταν άδικη και άρχισε να ψάχνει τη νέα του ποδοσφαιρική «στέγη».

Ο κατά πολλούς καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Ζοσέ Μουρίνιο. Ο τότε τεχνικός της Τσέλσι είχε ενημερωθεί αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατούσε, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια του. Κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί τον Μέσι εκτός Μπαρτσελόνα. Κι όμως ο Πορτογάλος κατάφερε να τον πείσει μέσω μιας βιντεοκλήσης, η οποία παραλίγο να αλλάξει την ιστορία του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

«Μείνε εκεί που είσαι, θα σου φτιάξουν άγαλμα στην Μπαρτσελόνα! Αν σηκωθείς ένα πρωί και ο ουρανός είναι περίεργος, ο καφές σου έχει άλλη γεύση και εσύ και η οικογένειά σου έχετε χάσει τη χαρά σας, τότε πίσω από την πόρτα που θα πρέπει ν’ ανοίξεις για να ξαναβρείς το χαμόγελό σου, θα είμαι εγώ, ο Μουρίνιο», είπε στον Μέσι με τον δικό του πανέξυπνο τρόπο ο Μουρίνιο.

Ο Λέο είχε μείνει έκπληκτος από αυτά που του είπε ο νυν προπονητής της Τότεναμ. Τόσο που ενημέρωσε τους εκπροσώπους του να κλείσουν τη μεταγραφή του. Η Τσέλσι θα έδινε στην Μπαρτσελόνα το αστρονομικό ποσό των 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα ταξίδεψε στο Λονδίνο, με το δεξί χέρι του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, Μαρίνα Γκρανόβσκαϊα, να αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την υπόθεση. Όλα έδειχναν happy end, καθώς η οικογένεια Μέσι άρχισε να ψάχνει το νέο της σπίτι στην πρωτεύουσα της Αγγλίας.

Πως χάλασε ωστόσο ένα «τελειωμένο» deal; Ο Σεσκ Φάμπρεγκας που μόλις είχε υπογράψει στους «μπλε» επικοινώνησε με τον Μουρίνιο, εκφράζοντας του τον ενθουσιασμό για την υπόθεση. «Κόουτς ο Λέο θέλει να έρθει εδώ. Είναι απίστευτο, είμαστε φίλοι πάρα πολλά χρόνια. Μίλησα με τον Ντέκο και με ενημέρωσε», ήταν τα λόγια του Ισπανού χαφ, με τον Μουρίνιο να επαληθεύει τα πάντα…

Το πρόσωπο που κατέστρεψε τη μεταγραφή ήταν ο Ντέκο! Ο Πορτογάλος ήταν από εκείνους που είχαν ξεκινήσει τις επαφές των δύο πλευρών και περίμενε να ενημερωθεί από την Τσέλσι. Αυτό ωστόσο δεν έγινε ποτέ, καθώς οι «μπλε» ήθελαν να ολοκληρώσουν μια τέτοια μεταγραφή μέσω των «επίσημων» ατζέντηδων. Ο Ντέκο αιφνιδιάστηκε από την εξέλιξη και επικοινώνησε απευθείας με τον πατέρα του Μέσι.

Ο Χόρχε Μέσι δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση. Μίλησε με τον γιο του και κατάφερε να του αλλάξει εν τέλει τη γνώμη. Έτσι χάλασε μια μεταγραφή που εάν ολοκληρωνόταν θα είχε αλλάξει την ποδοσφαιρική ιστορία.