Μεγαλώνει διαρκώς η «μαύρη λίστα» των θυμάτων της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα, καθώς μέσα σε λίγες ώρες έχουν χάσει τη ζωή τους έντεκα άτομα.

Από το πρωί της Πέμπτης έντεκα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, πλησιάζοντας μάλιστα το αρνητικό ημερήσιο ρεκόρ στη χώρα στις 9 Σεπτεμβρίου, όταν κατέληξαν 14 άτομα.

Οι νεκροί, εν αναμονή και της επίσημης ενημέρωσης στις 18:00, ανέρχονται σε 481.

Οι λοιμωξιολόγοι εκφράζουν τις τελευταίες ημέρες την έντονη ανησυχία τους λόγω της δραματικής αύξησης των νεκρών ενόψει μάλιστα και του δύσκολου χειμώνα που έχουμε μπροστά μας.

Αύξηση θανάτων

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες μάλιστα, σύμφωνα με τον αναλυτικό πίνακα με τα δεδομένα της πανδημίας που παρουσιάζει «Το Βήμα», παρατηρείται αύξηση των θανάτων κατά 36%.

Ενδεικτικό είναι ότι την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν περισσότεροι από 50 νεκροί από κοροναϊό, που αποτελεί ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, με έναν μέσο όρο περίπου 7 νεκρών κάθε 24ωρο, όταν ο σχετικός μέσος όρος προ τριών εβδομάδων ήταν πέντε νεκροί. 

Επιπλέον, διαπιστώνονται αυξομειώσεις στον αριθμό των διασωληνωμένων αφού η υψηλή θνησιμότητα «μειώνει» -με βάση αυτή την μακάβρια στατιστική – τον αριθμό των διασωληνωμένων και των συνολικά νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ.

Σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα υπολογίζεται ότι διασωληνώθηκαν 54 άτομα (στον αριθμό αυτό μπορεί να υπάρχουν μικρές διαφοροποιήσεις) , με ένα ποσοστό οκτώ περίπου την ημέρα , όταν ο σχετικός μέσος όρος την προηγούμενη εβδομάδα ήταν περίπου 9 νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από