Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Σαββατοκύριακο, 17-18 Οκτωβρίου τον Nομό Έβρου, όπου θα μεταβεί και στη Σαμοθράκη. Στο πλαίσιο αυτό προήδρευσε σήμερα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη και των βουλευτών της ΝΔ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου.

Τηλεδιάσκεψη με βουλευτές Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης έγινε συζήτηση με τα στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ των Νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, που μαζί με τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πέτροβιτς παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την επίλυση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν και για τις δυνατότητες ανάπτυξης σε κάθε περιοχή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέγραψε τις προτάσεις αυτές και δεσμεύτηκε για την προώθησή τους σε κεντρικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων του Πρωθυπουργού σε περιοχές της χώρας, αντίστοιχη σύσκεψη θα πραγματοποιείται με τους βουλευτές της ΝΔ που εκλέγονται στην αντίστοιχη περιφέρεια και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να επισημαίνονται εκκρεμότητες και προβλήματα, αλλά και τομείς του κυβερνητικού έργου που θα αφορούν στην ανάπτυξη και τις προοπτικές του κάθε Νομού.

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, o Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, υπεύθυνος για το Συντονισμό των τομέων Εσωτερικών και Οικονομικών – Αναπτυξιακών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Έβρου Τάσος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης, ο βουλευτής Ροδόπης Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης, οι βουλευτές Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης, ο βουλευτής Δράμας Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.