Για «νέα ψευδολογία» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που τον παρουσιάζουν ότι «δήθεν σήμερα τοποθετείται αρνητικά στις αλλαγές που έγιναν το 2019 στον Ποινικό Κώδικα, ενώ τότε τις είχε υπερψηφίσει» κάνει λόγο, ο Σταύρος Κοντονής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εξετάζει προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής, αναφέρει ότι και στην ομιλία του στην Βουλή είχε κάνει γνωστή τη διαφωνία του χωρίς περιστροφές αλλά και ότι είχε προτείνει «να αναβληθεί η έναρξη ισχύος του νέου κώδικα, με σκοπό να γίνουν στο μεσοδιάστημα οι αναγκαίες διορθώσεις».

Αναφέρει δε ότι «μετά το πέρας της συζήτησης στην Ολομέλεια δεν πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, έτσι ώστε να μπορεί να εκφράσει ο κάθε βουλευτής την προσωπική του θέση» συνεπώς, δεν μπορεί να λέγεται ότι ψήφισε ο ίδιος προσωπικά τις τροποποιήσεις αυτές.

«Δεν ξέρω τι άλλο θα σκαρφιστούν ορισμένοι, για να παραποιήσουν την πραγματικότητα. Αναρωτιέμαι όμως πώς έχουν το θράσος να προβάλλουν παρόμοιες απόψεις και άθλιους χαρακτηρισμούς εις βάρος μου, όταν οι πάντες γνωρίζουν και ο ίδιος το ανέφερα, πως δεν διενεργήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, για να πάρω προσωπική θέση» σημειώνει ο κ. Κοντονής και ζητά «να σταματήσει εδώ η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση του άλλα να λέω και για τα αντίθετα να εγκαλούμαι. Εκτός και αν πρέπει να αντιμετωπίσω διαφορετικά τις συκοφαντίες και τα ψέματα εις βάρος μου».

Η δήλωση Κοντονή

Αναλυτικότερα ο Σταύρος Κοντονής αναφέρει:

«Αναγκάζομαι να επανέλθω σήμερα για το ζήτημα της ψήφισης του Ποινικού Κώδικα γιατί αυτή την εβδομάδα βρισκόμαστε μπροστά σε νέα ψευδολογία.

Αμέσως μετά την διαγραφή μου στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε δημόσιες τοποθετήσεις τους με εγκαλούσαν, ότι δήθεν τοποθετούμαι σήμερα αρνητικά για το νέο Ποινικό Κώδικα, ενώ τον είχα υπερψηφίσει κατά την συνεδρίαση της Βουλής.

Η επιχειρηματολογία αυτή έπεσε στο κενό, όχι μόνο γιατί με την ομιλία μου χωρίς περιστροφές πρότεινα να αναβληθεί η έναρξη ισχύος του νέου κώδικα, με σκοπό να γίνουν στο μεσοδιάστημα οι αναγκαίες διορθώσεις, αλλά κυρίως γιατί μετά το πέρας της συζήτησης δεν πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, έτσι ώστε να εκφράσει ο κάθε βουλευτής την προσωπική του θέση.

Ως εκ θαύματος από χθες συγκεκριμένη ιστοσελίδα www.tvxs.gr η οποία μου ζήτησε να εκθέσω σε ερωτήσεις που μου υπέβαλε τις απόψεις μου, ισχυρίζεται ότι δήλωσα πως καταψήφισα το νέο ποινικό κώδικα.

Δεν ξέρω τι άλλο θα σκαρφιστούν ορισμένοι, για να παραποιήσουν την πραγματικότητα. Αναρωτιέμαι όμως πώς έχουν το θράσος να προβάλλουν παρόμοιες απόψεις και άθλιους χαρακτηρισμούς εις βάρος μου, όταν οι πάντες γνωρίζουν και ο ίδιος το ανέφερα, πως δεν διενεργήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, για να πάρω προσωπική θέση;

Προς απόδειξη των λεγόμενων μου παραθέτω ακριβώς την ερώτηση και την απάντηση.

«Είναι γεγονός ότι είχες διατυπώσει επιφυλάξεις για την εισαγωγή προς ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα. Γιατί τελικώς τον υπερψήφισες; Μήπως θα έπρεπε να είχες κινηθεί διαφορετικά;

-Όχι μόνο δεν είχα υπερψηφίσει το νέο Ποινικό Κώδικα, αλλά με συνεχείς δημόσιες τοποθετήσεις μου είχα επισημάνει, ότι πτυχές αυτού του νομοθετήματος εκθέτουν την κυβέρνηση. Μάλιστα ως έσχατο σημείο υποχώρησης, είχα ζητήσει στη συνεδρίαση της Βουλής, ακόμη και αν υπερψηφιστεί, η ισχύς του να μετατεθεί μερικούς μήνες, για να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις. Ούτε σ’ αυτό εισακούστηκα, με τα γνωστά δικαστικά αποτελέσματα σε εκκρεμείς δικές δωροδοκίας. Επαναλαμβάνω την σαφή διαφοροποίηση μου στη Βουλή, όπως επίσης και το γεγονός ότι δεν διενεργήθηκε ονομαστική ψηφοφορία. Πώς σήμερα λοιπόν ανερυθρίαστα ισχυρίζονται ακόμη και πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπερψήφισα το νέο ποινικό κώδικα;»

Ελπίζω να σταματήσει εδώ η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση, άλλα να λέω και για τα αντίθετα να εγκαλούμαι. Εκτός και αν πρέπει να αντιμετωπίσω διαφορετικά τις συκοφαντίες και τα ψέματα εις βάρος μου».