Σε παραλήρημα βρίσκεται ο Γιάννης Λαγός λίγες ώρες πριν τις ανακοινώσεις του Δικαστηρίου για τις ποινές που θα του επιβληθούν. Μετά δε την απαγόρευση από την ΕΛ.ΑΣ να πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από το Εφετείο εξαπολύει νέες απειλές.

Με το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών να εύχονται να βρεθεί στη φυλακή μαζί με τους συνεργάτες και συνοδοιπόρους του στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, ο Γιάννης Λαγός αρχικά κάλεσε τους υποστηρικτές του σε συγκέντρωση την Δευτέρα έξω από το Εφετείο, πιστός στη γνωστή πρακτική των φασιστών να κρύβονται πίσω από τις μάζες και να εκμεταλλεύονται την ψυχολογία του όχλου.

Η ΕΛ.ΑΣ του έκοψε τη φόρα

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ελληνικής Αστυνομίας που του απογόρευσε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης επικαλούμενη σοβαρό κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια.

«Εκδίδεται, αργότερα σήμερα, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής, δελτίο Τύπου περί απαγόρευσης της αναγγελθείσης συγκέντρωσης συμπαράστασης στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Συντάγματος, περί επικειμένου σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια ασφάλεια και τις διατάξεις και διαδικασίες του νομού 4703/2020 περί συναθροίσεων» ανέφερε η ανακοίνωση.

Αντιδημοκρατικός οχετός

Έντονη ήταν η αντίδραση του Λαγού μετά την απαγόρευση αυτή συνεχίζοντας μέσω twitter τον οχετό ύβρεων.