Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν τα Βαρώσια ένα Las Vegas της Μεσογείου που θα είναι ένας παράδεισος μόνο για τουρίστες. Προφανής στόχος του Ερντογάν είναι και με την νέα αυτή υπόσχεση να πιέσει τους Τουρκοκύπριους ακόμα και με αυτόν τον τρόπο να ψηφίσουν τον εκλεκτό του για το ψευδοκράτος

Ένα Λας Βέγκας στα Βαρώσια ονειρεύονται οι Τούρκοι που ετοιμάζουν την επόμενη ημέρα με γοργά βήματα.

«Τώρα ένα σχέδιο ανάπλασης για να ξαναχτιστεί η πόλη αναμένεται να κοστίσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά θα ξανακερδίσουν τα Βαρώσια την χαμένη δόξα;»

Στο CNN Turk o τίτλος είναι χαρακτηριστικός για το πώς βλέπουν τα Βαρώσια οι Τούρκοι. «Το Λας Βέγκας της Μεσογείου άνοιξε μετά από 46 χρόνια», γράφουν.

Όπως τονίζουν τα ρεπορτάζ της τουρκικής τηλεόρασης στην περιοχή που καταπάτησαν ο Ερντογάν με τον Τατάρ δεν θα δημιουργηθούν κατοικίες αλλά η περιοχή θα αναπτυχθεί τουριστικά με τους Τούρκους να θέλουν να δημιουργήσουν ένα Las Vegas στην Μεσόγειο.

Τα Βαρώσια είχαν 45 ξενοδοχεία με 10.000 κλίνες, 3.000 εμπορικά καταστήματα, 99 χώρους ψυχαγωγίας, 24 θέατρα και 25 μουσεία. Το ρεπορτάζ της τουρκικής τηλεόρασης δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το που το πάει ο Ερντογάν. «Έμειναν πόλη – φάντασμα για σχεδόν μισό αιώνα και τώρα είναι και πάλι έτοιμα για να γίνουν δουλειές.»

Η προσπάθεια που γίνεται είναι προφανής και μοιάζει με το μήνυμα που θέλησε να περάσει και ο Τατάρ με το δικό του βίντεο. Ο Ερντογάν υπόσχεται με τον τρόπο του πως αν ψηφίσουν τον Ταταρ οι Τουρκοκύπριοι θα τους δώσει δουλειές και λεφτά στο Λας Βέγκας που θα φτιάξει στα Κατεχόμενα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από