Φωτιές ανάβει στο πολιτικό σκηνικό το ύψος των ποινών που θα επιβληθούν τελικά στα διευθυντικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής βάσει του νέου Ποινικού κώδικα.

Η αίσθηση ότι η ΧΑ πέφτει στα μαλακά με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε τον ΠΚ παραμονές των εκλογών προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή, η αντιπαράθεση για τον ΠΚ εστιάζεται και στο θέμα των εκλογικών δικαιωμάτων για την οργάνωση των Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη και ΣΙΑ.

Η παρεπόμενη ποινή της αποστέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων μετά την αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου απαλείφθηκε και μετατράπηκε σε αυτοδίκαιη πλην όμως αυτό πρέπει να γίνει με σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Είναι συνταγματική επιταγή η τελεσίδικη απόφαση καταδίκης στο ανώτατο δικαστήριο, επισημαίνουν οι νομικοί.

Σε παρέμβασή της η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα απαντά και στα περί καθυστερήσεων στη δίκη, σημειώνοντας ότι μετά την επίλυση του ζητήματος της δικαστικής αίθουσας η δίκη επιταχύνθηκε με τέσσερις δικάσιμους την εβδομάδα.

Το θέμα των καθυστερήσεων, επειδή ακουγόταν και όλα αυτά τα χρόνια, εκφέρεται από αυτούς τους ανθρώπους που δεν είχαν περάσει ούτε έξω από το δικαστήριο.

Τη φωτιά της αντιπαράθεση υποδαύλισε ο πρώην υπ. Δικαιοσύνης ο οποίος συνόδευσε την ανακοίνωση της παραίτησής του από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές για τonν ΠΚ που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA