Μπροστά στους ψηφοφόρους του με μαύρο γυαλί, σε κλειστές συγκεντρώσεις πάντα στα δεξιά του αρχηγού του, μέσα στη Βουλή με κοστούμι και πίσω από τις κάμερες άλλες φορές με φόρμα, άλλες ημίγυμνος για να φαίνονται τα τατουάζ και άλλες με στολή παραλλαγής για να εκτελέσει τα καθήκοντα που του είχε αναθέσει ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Δεν ήταν άλλωστε μυστικό…

Ο εκπαιδευτής των ταγμάτων εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης έγινε γρήγορα το νούμερο δύο της Χρυσής Αυγής με την παρουσία του σε επεισοδιακές συγκεντρώσεις να καταγράφεται κατ’ επανάληψη. Όσο κι αν τον συμβούλευαν για το αντίθετο, του ήταν αδύνατο να συγκρατήσει τη ροπή του προς τη βία.

Πότε με κλωτσιές, πότε χτυπώντας με τα χέρια κι άλλοτε φτύνοντας, έδειχνε το πραγματικό του πρόσωπο ακόμη και μπροστά στις κάμερες. Η λατρεία του για τα όπλα και το ναζισμό αποτυπωνόταν μέσα από φωτογραφίες, από βίντεο όπως αυτό που πυροβολεί πινακίδα, αλλά και μέσα από κείμενα στα οποία έγραφε ύμνους για τον Χίτλερ… «Ο Χίτλερ υπήρξε μέγας κοινωνικός αναμορφωτής και οργανωτής ενός κράτους προτύπου. Είναι σίγουρο ότι ακόμα δεν έχει κριθεί οριστικά από την ιστορία».

Προεκλογικά πάντως ο ίδιος προσπαθούσε να πείσει πως αυτά τα σύμβολα δεν είναι ναζιστικά, πως αυτοί οι χαιρετισμοί πάνω από τη σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό είναι αρχαιοελληνικοί και πως ο ίδιος δεν είναι θαυμαστής του Χίτλερ. Όταν πάντως ο στόχος για είσοδο στη βουλή επετεύχθη, έκρινε πως πλέον δεν υπήρχε λόγος για ιδεολογικές τούμπες…

Στις ομιλίες του, πάντα ένας λόγος ρατσιστικός με προτροπές για βία…

Είναι η εποχή που ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει γίνει βουλευτής και παραμένει πιστός στρατιώτης του αρχηγού του. Όπως και ο κολλητός του στον σύνδεσμο, Ηλίας Παναγιώταρος. Και οι δύο ζητούν από τον κόσμο να ακολουθήσει το παράδειγμά τους… «Δεν αμφισβητούμε τον αρχηγό όσο περίεργα και να μας φαίνονται αυτά που κάνει».

Ως βουλευτής ο Ηλίας Κασιδιάρης παραμένει εκπαιδευτής. Τα στρατιωτικά παραγγέλματα… η οργάνωση επεισοδίων… και οι απειλές σε αστυνομικούς είναι μόνο η αρχή… Μέσα στη βουλή ο ίδιος φοράει τον μανδύα του… αγανακτισμένου πατριώτη, που δεν μπορεί να αντέξει την αδικία γύρω του.

Απροκάλυπτη βία

Εκτός Βουλής χωρίς κοστούμι και γραβάτα, όπως τον είχαν συνηθίσει οι ψηφοφόροι του. Πολύ γρήγορα όμως ο Ηλίας Κασιδιάρης προχωράει ένα βήμα παρακάτω. Εκδηλώνει απροκάλυπτα πια τη βία που θρέφει μέσα του και μάλιστα σε πρώτο πλάνο.

Τα πράγματα όμως δεν κύλησαν όπως ευελπιστούσε. Η Χρυσή Αυγή είναι πλέον και με τη βούλα της δικαιοσύνης εγκληματική οργάνωση και ο ίδιος που τώρα ψάχνει για ελαφρυντικά, διευθυντικό της στέλεχος.

Το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα και οι αποκαλύψεις κατά τη διάρκεια της δίκης, τον οδήγησαν εκτός Χρυσής Αυγής, Το πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου προσπαθεί να αποφύγει τη φυλακή και προσπαθεί να κάνει τους πάντες να ξεχάσουν τα έργα και τις ημέρες του, στην εγκληματική οργάνωση.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA